Wanneer ik tussen het klussen door even een pauze neem zit ik in mijn kale tuintje. Maar hoe kaal hij ook is, toch zie ik er altijd 3 soorten vlinders. Een daarvan is deze atalanta. Tussen het vladderen door rust hij af en toe op het dak van het tuinhuisje of, zoals hier, gewoon op een van de tegels.

Onrustig is hij wel. Ik ben al op afstand begonnen met foto’s maken van de vlinder maar al snel vloog hij weer op. Vandaar de rare hoek van de foto.

Het is mij trouwens nooit eerder opgevallen dat het oranje in de vleugels bijna een cirkel vormt.

Vandaag ben ik vrij dus kan ik wat meer gaan aanpakken. De schoongemaakte vloerbedekking wordt bedekt met laminaat, het behang met een werkje op de slaapkamer wordt verstopt achter glasvezelbehang en de trapopgang wordt wit geschilderd. Ik ben benieuwd hoever ik kom vandaag.