Appeltern

Afgelopen zaterdag was ik met Steph, haar collega Gerrie en haar vriendin Ingrid naar de tuinen van Appeltern. Lekker ideeën opdoen voor mijn tuintje. Met veel bloemen in het vooruitzicht ging de camera natuurlijk mee. Maar het eerste onderwerp dat ik fotografeerde was geen bloem maar een vrolijk en kleurijk trio.

We waren net na tienen in het park, vroeg genoeg om nog wat dauwdruppels te kunnen zien. Alhoewel, zien….. De sedum glinsterde in het zonlicht maar de druppels die de flonkering veroorzaakten waren zo klein dat ik ze met het blote oog nauwelijks kon zien.

Naast veel bloemen waren er ook prachtige doorkijkjes en hoekjes. Zelf vind ik het spel van schaduw en zonlicht altijd prachtig.

En waar bloemen zijn, zijn natuurlijk insecten. Ik was gewoon bezig deze bloem te fotograferen toen dit beestje het nodig vond in beeld te gaan zitten. Nou ja, die nemen we er dan maar gewoon even bij nietwaar ?

Wat er ook veel te vinden was waren waterpartijen. Sommige vijvers waren gevuld met krabbescheer maar er waren er ook heel wat met de oude vertrouwde waterlelie. En niet alleen de bloemen van deze plant zijn mooi.

Een bloemetje dat ik ook erg leuk vond was deze blauwe. Het bloemetje zelf is niet erg groot maar door de vele bloemstengels krijgt het toch volume.

En vanuit een andere hoek gefotografeerd krijg je weer een heel ander beeld van de bloem.

En ik blijf nog even bij het bloemetje: het trok ook nog veel insecten wat natuurlijk ook weer heerlijk fotograferen was. Dit keer had ik geluk met een bij in de lucht.

Ik had al verteld dat er veel waterpartijen waren. En dan kun je natuurlijk ook kikkers verwachten. Deze bleef opvallend lang stilzitten zodat ik van dichtbij een foto kon maken. Pas op de computer zag ik dat hij een insect uit zijn bek had hangen.

En ik geloof dat ik het nu zeker weet: in mijn nieuwe tuin komt een vijver met hoekige randen. Ik had niet verwacht dat daar kikkers en insecten in zouden zitten maar dat bleek niet waar te zijn. Dat ligt een stuk gemakkelijker bij het fotograferen. Zo kun je een eierleggende libelle nog eens goed van dichtbij bekijken.

We zagen ook blauwe waterjuffers met rode ogen, heel eigenaardig om te zien.

Zo terugkijkend naar mijn foto’s blijkt de annemoon toch wel mijn favoriet, ik heb er heel wat foto’s van genomen. Maar ja, wat wil je met zo’n fotogenieke bloem.

Alle andere foto’s kun je bekijken in onderstaand fotoalbum. Veel plezier !
[simpleviewer=5,680,800]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

15 reacties op “Appeltern”

 1. Steph avatar

  Als ik jouw foto’s zie, dan denk ik onmiddellijk: “ik wil ook een macrolens op mijn digitale spiegelreflex” (en dan mijn dlsr wel gaan gebruiken natuurlijk…). Maarja, dat gaat weer van het budget voor de tuin af, dus toch maar eerst de tuin aanpakken 🙄

  Off topic: afgelopen zaterdag thuis om 21.45 uur. In Utrecht misten we de trein naar Almere (trein uit Arnhem was 5 min. vertraagd: precies onze overstaptijd). In Utrecht daarom maar een heerlijke turkse pizza genomen en de trein van een half uur later gepakt. Over Zwolle waren we bij nader inzien waarschijnlijk toch vlotter terug geweest!

 2. Esther avatar

  Wat een prachtige foto’s weer Marmein…

 3. Yogi avatar

  Mag ik je vragen hoe je dat foto album intregreert in je wordpress??
  Groetjes Yogi

 4. Esther avatar

  @Yogi: (ik bemoei me er even tegenaan hoor Marmein) je kunt plugins downloaden bij WordPress die kun je integreren in je WordPress fotoalbums meestal via een code.
  Ik weet niet of dit ook geldt voor wordpress die door wordpress gehost wordt maar wanneer je een wordpress op een eigen server draait kan het in elk geval wel.

  groetjes Esther

 5. Yogi avatar

  Ik heb 2 wordpressen draaien op mijn site Esther, die dan weliswaar gehost worden door Yourhosting, maar ik ga eens zoeken naar zo’n plugin (nu nog even om het gemakkelijk te maken, de naam van die plugin te weten te komen) 😎

 6. Esther avatar

  Oke maar je hebt wel ftp toegang?
  Zo ja dan kun je plugins installeren…kijk maar eens op: http://wordpress.org/extend/plugins/
  Ik gebruik zelf de NexGen gallery 😉

 7. Esther avatar

  Sorry typefoutje, moet zijn NextGen gallery

 8. Yogi avatar

  Ja, ik heb ftp toegang, ik had al een simpleviewer plugin voor wordpress gevonden, maar ga een koekeloeren naar nextgen gallery 🙄 dankje Esther

 9. Esther avatar

  Ja zie dat Marmein ook Simpleviewer gebruikt had even met mijn rechtermuis geklikt en zag about Simpleviewer. Vind dit een mooie gallery namelijk….

 10. Yogi avatar

  Ik ook haha

 11. Marmein avatar

  Laat ik mij er ook maar tegenaan bemoeien 😉

  Je hebt als eerste de plugin Nextgen Gallery nodig
  Voor de slideshow heb je dan de plugin Nextgen Flashviewer nodig. Daarmee kun je 4 verschillende slideshows in je log plaatsen.

  Veel olezier ermee Yogi !

 12. Esther avatar

  Niets meer aan toe te voegen 😆

 13. Steph avatar

  Haha, vóórdat ik de laatste reacties las, heb ik zelf zitten spelen met de wordpress plugin wp-simpleviewer en ben ik er in geslaagd de diashow aan de praat te krijgen. Heel blij mee!!! 😀

 14. Aly avatar

  Weer schitterende foto`s :-))
  Heb er van genoten.
  Groet Aly

 15. Monique avatar

  Wauw, wat een prachtige plaatjes weer – of eigenlijk nog steeds… Ik kom hier voor het eerst sinds laaaaange tijd weer langswaaien, ik kwam hier ‘vroeger’ als Foefer. Blij om te zien dat je nog steeds oog hebt voor al het schoons op de wereld. Het is opnieuw genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *