Afgelopen zaterdag was ik met Steph, haar collega Gerrie en haar vriendin Ingrid naar de tuinen van Appeltern. Lekker ideeën opdoen voor mijn tuintje. Met veel bloemen in het vooruitzicht ging de camera natuurlijk mee. Maar het eerste onderwerp dat ik fotografeerde was geen bloem maar een vrolijk en kleurijk trio.

We waren net na tienen in het park, vroeg genoeg om nog wat dauwdruppels te kunnen zien. Alhoewel, zien….. De sedum glinsterde in het zonlicht maar de druppels die de flonkering veroorzaakten waren zo klein dat ik ze met het blote oog nauwelijks kon zien.

Naast veel bloemen waren er ook prachtige doorkijkjes en hoekjes. Zelf vind ik het spel van schaduw en zonlicht altijd prachtig.

En waar bloemen zijn, zijn natuurlijk insecten. Ik was gewoon bezig deze bloem te fotograferen toen dit beestje het nodig vond in beeld te gaan zitten. Nou ja, die nemen we er dan maar gewoon even bij nietwaar ?

Wat er ook veel te vinden was waren waterpartijen. Sommige vijvers waren gevuld met krabbescheer maar er waren er ook heel wat met de oude vertrouwde waterlelie. En niet alleen de bloemen van deze plant zijn mooi.

Een bloemetje dat ik ook erg leuk vond was deze blauwe. Het bloemetje zelf is niet erg groot maar door de vele bloemstengels krijgt het toch volume.

En vanuit een andere hoek gefotografeerd krijg je weer een heel ander beeld van de bloem.

En ik blijf nog even bij het bloemetje: het trok ook nog veel insecten wat natuurlijk ook weer heerlijk fotograferen was. Dit keer had ik geluk met een bij in de lucht.

Ik had al verteld dat er veel waterpartijen waren. En dan kun je natuurlijk ook kikkers verwachten. Deze bleef opvallend lang stilzitten zodat ik van dichtbij een foto kon maken. Pas op de computer zag ik dat hij een insect uit zijn bek had hangen.

En ik geloof dat ik het nu zeker weet: in mijn nieuwe tuin komt een vijver met hoekige randen. Ik had niet verwacht dat daar kikkers en insecten in zouden zitten maar dat bleek niet waar te zijn. Dat ligt een stuk gemakkelijker bij het fotograferen. Zo kun je een eierleggende libelle nog eens goed van dichtbij bekijken.

We zagen ook blauwe waterjuffers met rode ogen, heel eigenaardig om te zien.

Zo terugkijkend naar mijn foto’s blijkt de annemoon toch wel mijn favoriet, ik heb er heel wat foto’s van genomen. Maar ja, wat wil je met zo’n fotogenieke bloem.

Alle andere foto’s kun je bekijken in onderstaand fotoalbum. Veel plezier !
[simpleviewer=5,680,800]