17 Augustus, ochtend

Eergisteravond hoorde ik getik tegen mijn kamerraam, maar in het donker kon ik niet ontdekken wat de oorzaak was. De volgende ochtend hoorde ik het weer. Het bleek een jonge merel te zijn die op mijn vensterbank zat. Met korte piepen communiceerde zij met haar moeder.

Later die dag zat ze boven in de conniferenheg waar haar moeder regelmatig langs kwam om haar wat eten te geven. Een mooie plek want de katten kunnen er niet bij en bij naderend gevaar hipte de jonge vogel naar de bescherming van de dichte takken.

Vanmorgen zit ze er nog steeds en moeders komt nog steeds langs met voedsel.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “17 Augustus, ochtend”

 1. Steph avatar

  Zou dit soms de 2e leg van dit jaar zijn? Hier vanochtend ook al een jonge merel + moeder in de tuin. Ik zag plotseling Doris met vlakbij haar moedermerel die om Doris heen bleef hippen. Begreep maar niet waarom moedermerel niet wegvloog.. Totdat ik zag dat Doris haar jong aan het beloeren was. Heel vlug boven iets om aan m’n voeten te trekken (door het split loop je niet op blote voeten) gepakt en de tuin in gevlogen. Maar naast Doris lag op dat moment al een donzig mereljong gestrekt. Toen ik naderde, krabbelde het toch nog overeind. Snel Doris opgepakt en mee naar binnen genomen, om de merels de kans te geven veilig weg te komen. Nu maar hopen dat het jong niet ernstig beschadigd is geraakt…

 2. ArtMus( voorheen huismusje) avatar

  ik zeg maar niks……………………………………
  nou ja ik zeg 1 ding:

  Niet normaal ,zo mooi!!!!!

 3. ArtMus( voorheen huismusje) avatar

  foutje…..deze reactie had bij het volgende log terecht moten komen……
  nou ja…het scheelt ook al niks want dit is ook prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *