Het was vanmorgen weer een prachtige dauwmorgen. Omdat mijn zwager rond een uur of 10 zou komen kon ik mooi even richting het Sophiaziekenhuis om eens bij de slootjes er achter te gaan kijken. Eerlijk gezegd verwachte ik er niet veel van. Vorig jaar is alles daar op de schop gegaan en sindsdien was het er een beetje kaal. Maar geheel tegen mijn verwachting in waren er allemaal waterjuffers te zien. En nog mooier: ze zaten onder de dauwdruppels.

Ik moest wel snel zijn, want de ‘dames’ waren druk bezig met wassen om maar zo snel mogelijk van de druppels af te komen.

Maar ook de vliegen waren niet ontkomen aan de dauwdruppels.

Natuurlijk was het gras ook goed nat, en binnen de kortste keren was mijn spijkerbroek dan ook doorweekt Maar ja, je moet nu eenmaal laag zitten wil je dauwdruppels kunnen fotograferen.

De rode klaver was overal vollop aanwezig, hier en daar waren ook nog de gele bloemen van de boterbloem te bewonderen. En ook deze deden dapper mee met het vasthouden van de dauwdruppels.

En wat is een druppelochtend nu zonder een beetje spinrag ?

De rest van de foto’s kun je bekijken in onderstaande slideshow

[simpleviewer=7,680,850]