Dauw


Het was vanmorgen weer een prachtige dauwmorgen. Omdat mijn zwager rond een uur of 10 zou komen kon ik mooi even richting het Sophiaziekenhuis om eens bij de slootjes er achter te gaan kijken. Eerlijk gezegd verwachte ik er niet veel van. Vorig jaar is alles daar op de schop gegaan en sindsdien was het er een beetje kaal. Maar geheel tegen mijn verwachting in waren er allemaal waterjuffers te zien. En nog mooier: ze zaten onder de dauwdruppels.

Ik moest wel snel zijn, want de ‘dames’ waren druk bezig met wassen om maar zo snel mogelijk van de druppels af te komen.

Maar ook de vliegen waren niet ontkomen aan de dauwdruppels.

Natuurlijk was het gras ook goed nat, en binnen de kortste keren was mijn spijkerbroek dan ook doorweekt Maar ja, je moet nu eenmaal laag zitten wil je dauwdruppels kunnen fotograferen.

De rode klaver was overal vollop aanwezig, hier en daar waren ook nog de gele bloemen van de boterbloem te bewonderen. En ook deze deden dapper mee met het vasthouden van de dauwdruppels.

En wat is een druppelochtend nu zonder een beetje spinrag ?

De rest van de foto’s kun je bekijken in onderstaande slideshow

[simpleviewer=7,680,850]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

7 reacties op “Dauw”

 1. Steph avatar

  Rond welk tijdstip was dit? Waarschijnlijk best vroeg! Na 8 uur zag het er hier nl. saai en niet uitnodigend om op pad te gaan uit. Ik heb de discipline niet mijn wekker op die ene dag dat ik wat langer kan blijven liggen te zetten… Dus ook geen mooie foto’s!

 2. Marie-Claire avatar

  Mooie serie, ‘mijn’ verzameling Marmein-juweeltjes is er weer met eentje uitgebreid, die druppel-ketting vind ik prachtig !

 3. Ank avatar

  Beeldschoon zijn ze weer, als ik jouw foto’s zie zou ik willen dat ik ook een “vroege vogel” was.

 4. Marmein avatar

  tja, wat is vroeg. Ik denk dat het ergens tussen half acht en half negen was. Maar troostje Steph: met het korter worden van de dagen komt de zon steeds later op en word ook voor jou deze fotomomenten mogelijk 😉

 5. Margo avatar

  Mooi!
  Ik vind jouw site zo traag laden de laatste twee weken! Komt dat door mijn laptop of door jouw foto’s?

 6. Steph avatar

  Quote Marmein: “met het korter worden van de dagen komt de zon steeds later op en word ook voor jou deze fotomomenten mogelijk”.

  Wel in het weekeinde 😀 , niet doordeweeks (van huis om 6.30 uur) 🙁

 7. Marmein avatar

  Wat is er mis met het weekend ? Gewoon doen, geen excuses meer. En je houd zo nog een heerlijk lange vrije dag over 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *