Gistermorgen

 Het weekend is alweer voorbij, morgen staat er weer een werkdag op de agenda. Maar eerst nog een ander agendapuntje afwerken: nog een logje maken met de foto’s van gistermorgen. Ik ben toen even naar de rand van Zwolle achter het Sophiaziekenhuis gefietst. Het was weer een heerlijke druppelochtend. En wanneer je er vroeg bij bent, is er vaak ook nog nauwelijks wind.

 

Toen ik van de fiets afstapte had ik zoiets van: “wat doe ik hier eigenlijk. Ik zie vast weer hetzelfde als een week geleden toen ik hier ook was. Toen zag ik overal waterjuffers met druppels. Ga ik nu de zelfde foto’s weer maken ?” Maar tot mijn verwondering was er geen waterjuffer te bekennen. Of ze waren zo goed verborgen dat ik ze niet kon vinden. Gelukkig waren er zat andere foto-onderwerpen.

Gehurkt zittend in het gras zag ik naast mij een spin in zijn web rondwandelen. Omdat het licht zo mooi door zijn poten heen scheen maakte ik een foto van het beestje. Geheel onverwacht bleken de blinkende druppels op de achtergrond het effect van een wolkenlucht te geven.

Naast het vele paars en geel in de berm viel het kleine blauwe bloemetje van de vergeetmijniet bijna niet op. Gelukkig viel mijn oog er op. Bloeien vergeetmijnietjes nou zo lang of zou het een bepaald soort zijn dat zo laat in de zomer nog bloeid ?

Langs de waterkant zag ik ook nog een plant die mij nooit eerder was opgevallen. De bloem zelf is niet zo opvallend maar de vorm van de kelkbladeren geven de bloem een mooie elegante uitstraling.

En dan eindelijk zie ik toch nog een waterjuffer. De druppels schudde ze net van haar vleugels af.

[simpleviewer=8,680,850]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

5 reacties op “Gistermorgen”

 1. Margo avatar

  Oooh, toch, ja ‘k zit op ’t werk even snelte kijken, die van 31 augustus kwam bovenaan, dus verwijt hierbij ingetrokken! 😳 😳

 2. Margo avatar

  Schitterende foto’s by the way! 😳

 3. Margo avatar

  Op de spin na …. 😡

 4. Steph avatar

  Die spin is juist mijn favoriet :mrgreen: !

 5. frank avatar

  schitterend die helicopter
  mvg.
  fvn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *