Ochtend

Masten in de mist

Zoals gezegd was ik vanmorgen in de Mastenbroekerpolder, een gebied tussen Zwolle, Hasselt en Kampen. Je zou zeggen dat de polder zijn naam dankt aan de vele hoogspanningsmasten, of dat de masten geplaatst zijn vanwege de de naam van de polder.

Toen ik begon met digitaal fotograferen en mij daardoor meer bewust werd van het landschap rondom Zwolle, viel het mij op dat er altijd wel een mast in het landschap stond. Van alle kanten komen en gaan de kabels en masten naar de IJsselcentrale. Het stoorde mij mateloos. Nu weet ik niet meer wanneer ik mij er voor de laatste keer aan ergerde. Zijn ze er niet meer ? Of kijk ik er gewoon langs, zie ik ze niet meer ?

Hoe dan ook, ze zijn er nog steeds, en vanmorgen zag ik ze, oprijzend uit de mist.

Je kunt ze mooi of lelijk vinden, maar ergens hebben ze wel iets. Vooral als je ze gebruikt in een foto in plaats van een landschapsfoto te maken waarin ze eigenlijk alleen maar storen.

Voor morgen wordt er weer een zelfde soort ochtend voorspeld. Dat wordt dus weer de wekker zetten.

5 gedachten over “Masten in de mist

  1. Ik heb ook zo iets bij die masten. Ze staan in de weg, maar maken wel deel uit van het landschap. Zo zijn ze mooi. Waar ga je morgenochtend naar toe?

  2. Wow dit vind ik zo mooi!! Maar ja om er de wekker voor te zetten….
    Vandaag was ik wel vroeg genoeg op maar nu heb ik weer andere verplichtingen….zo is het altijd wat 😕

  3. Marjon ik bekijk dagelijks de foto’s als een soort van “Goeie morgen” en wil toch ook maar ’s een reactie plaatsen: Schitterend!
    Nou weet ik natuurlijk ook waarom het “Masten”broek heet. Mooie foto’s en die kleuren….
    Morgen kijk ik weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.