Zoals gezegd was ik vanmorgen in de Mastenbroekerpolder, een gebied tussen Zwolle, Hasselt en Kampen. Je zou zeggen dat de polder zijn naam dankt aan de vele hoogspanningsmasten, of dat de masten geplaatst zijn vanwege de de naam van de polder.

Toen ik begon met digitaal fotograferen en mij daardoor meer bewust werd van het landschap rondom Zwolle, viel het mij op dat er altijd wel een mast in het landschap stond. Van alle kanten komen en gaan de kabels en masten naar de IJsselcentrale. Het stoorde mij mateloos. Nu weet ik niet meer wanneer ik mij er voor de laatste keer aan ergerde. Zijn ze er niet meer ? Of kijk ik er gewoon langs, zie ik ze niet meer ?

Hoe dan ook, ze zijn er nog steeds, en vanmorgen zag ik ze, oprijzend uit de mist.

Je kunt ze mooi of lelijk vinden, maar ergens hebben ze wel iets. Vooral als je ze gebruikt in een foto in plaats van een landschapsfoto te maken waarin ze eigenlijk alleen maar storen.

Voor morgen wordt er weer een zelfde soort ochtend voorspeld. Dat wordt dus weer de wekker zetten.