Fotowandelingen

Ochtendmist

Het was vanmorgen stil, geen blad bewoog, zelfs de vogels hielden zich rustig. Het ijsvogeltje vloog vlak boven het water zonder zijn schelle roep te laten klinken. De stilte had deze reiger doen indutten denk ik. Ik kon dicht bij hem komen zonder dat hij opvloog.

Achter mij hoorde ik het knisperen van kleine steentjes op het pad. Een wandelaar die de hond uitliet. De reiger schrok, de vrouw keek mij verschrikt aan alsof ze niet gewend was om op dit vroege uur iemand tegen te komen.

Even verderop is een veld dat omzoomd is met populieren. Een rij stammen in verschillende gradaties grijs.

Aan de overkant van het slootje ontwaakte een kleine zwanenfamilie. Ze zochten het water op, een van de ouders kwam nog even kijken om te zien of ik kwaad in de zin had.

En dan, eindelijk, zie ik druppels. Langs het water aan de westkant van de bomen, heeft het spinnenrag toch druppels weten te vangen.

Zelfs tussen de uitgebloeide schermbloemen zag ik druppels, ze toverden de kale takjes om in kleine kroonluchters.

5 gedachten over “Ochtendmist

  1. Ik ken niemand die druppels zo wonderschoon kan fotograferen als jij ! Mn. de onderste vind ik bijzonder fraai, overigens vind ik de bovenste ook erg mooi !

  2. Ja wat was het mooi vanmorgen hè?! Ik heb hetzelfde gedaan als jij webben met druppeltjes fotograferen, ik zet ze morgen op de log. Wat is dat toch genieten, ook weer van jouw foto’s!

  3. Die mistplaatjes zijn prachtig. Ik kan zo nooit zo krijgen want mijn camera is niet zo lichtgevoelig. Ik probeer het soms wel maar dat ziet er dan allen maar triest uit. De jouwe zijn echt ontzettend mooi!

  4. Sprookjesachtig stil zo ’s morgens in de mist hè? Ik maak het niet vaak mee, maar voel het door te kijken naar je foto’s. Fijne dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.