Ochtendmist

Het was vanmorgen stil, geen blad bewoog, zelfs de vogels hielden zich rustig. Het ijsvogeltje vloog vlak boven het water zonder zijn schelle roep te laten klinken. De stilte had deze reiger doen indutten denk ik. Ik kon dicht bij hem komen zonder dat hij opvloog.

Achter mij hoorde ik het knisperen van kleine steentjes op het pad. Een wandelaar die de hond uitliet. De reiger schrok, de vrouw keek mij verschrikt aan alsof ze niet gewend was om op dit vroege uur iemand tegen te komen.

Even verderop is een veld dat omzoomd is met populieren. Een rij stammen in verschillende gradaties grijs.

Aan de overkant van het slootje ontwaakte een kleine zwanenfamilie. Ze zochten het water op, een van de ouders kwam nog even kijken om te zien of ik kwaad in de zin had.

En dan, eindelijk, zie ik druppels. Langs het water aan de westkant van de bomen, heeft het spinnenrag toch druppels weten te vangen.

Zelfs tussen de uitgebloeide schermbloemen zag ik druppels, ze toverden de kale takjes om in kleine kroonluchters.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Ochtendmist”

 1. Marie-Claire avatar

  Ik ken niemand die druppels zo wonderschoon kan fotograferen als jij ! Mn. de onderste vind ik bijzonder fraai, overigens vind ik de bovenste ook erg mooi !

 2. Ank avatar

  Ja wat was het mooi vanmorgen hè?! Ik heb hetzelfde gedaan als jij webben met druppeltjes fotograferen, ik zet ze morgen op de log. Wat is dat toch genieten, ook weer van jouw foto’s!

 3. thyme avatar

  Die mistplaatjes zijn prachtig. Ik kan zo nooit zo krijgen want mijn camera is niet zo lichtgevoelig. Ik probeer het soms wel maar dat ziet er dan allen maar triest uit. De jouwe zijn echt ontzettend mooi!

 4. Margo avatar

  Sprookjesachtig stil zo ’s morgens in de mist hè? Ik maak het niet vaak mee, maar voel het door te kijken naar je foto’s. Fijne dag!

 5. Fried avatar
  Fried

  Stuk voor stuk juweeltjes, al die druppels.
  Wat is dat toch een dankbaar onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *