4 Oktober, ochtend

Gisteren ben ik eens rond gaan rijden in de polder om de wolkenluchten te bewonderen. De woeste wolken van eerdere dagen waren er niet meer. Het waren fletse witte wolken in de verte geworden. Aardig om te zien, maar niet echt geschikt voor foto’s.

Zo rondrijdend kwam ik in Dronten terecht. Daar viel mijn oog op een outlet shop voor planten en potten en daar ik nog wel een leuke plant kon gebruiken, ben ik er even binnen gestapt. Ik voelde meteen dat er iets aan de hand was. Er liep heel wat personeel rond dat mij steeds een blik toe wierp. Er werd druk rondgereden met planten. Grote olijfbomen, boompjes vol met citrusvruchten en grote potten. Het personeel wierp elkaar steeds lachend een blik toe.

Ik had mijn oog laten vallen op een olijfboompje van 1.80m hoog. Er zaten nog olijfjes in ook. Toen ik vroeg of ik hier ook kon pinnen kwam de aap uit de mouw: ik was de eerste klant en ze hadden nog niet op klanten gerekend. Ze waren nog druk bezig met het inrichten van de winkel. Bij een van de buren kon ik uiteindelijk wat geld pinnen om de olijf te kopen. En omdat ik de eerste klant was mocht ik een pot uitzoeken voor bij de olijfboom.

En zo kwam ik thuis zonder foto’s maar met een boompje voor in de kamer.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “4 Oktober, ochtend”

 1. Karin avatar

  In Nederland heb ik nog nooit verse Olijven gezien. Reizend door Frankrijk waren we in de buurt van Nyons toen de olijven rijp waren. Bij de eerste boom met olijven langs de weg ben ik meteen gestopt om ze te plukken,
  en te eten.

  Wist je dat olijven zo van de boom niet kunt eten? Er zit een erg bittere stof in die er eerst uitgehaald moet worden. Dat kan door ze opengesneden in een ruime pot met water te zetten en dat een dag of 12-20 te verversen. Ik heb het geprobeerd, de bittere smaak verdwijnt maar veel andere smaak zat er ook niet meer aan. Geen idee hoe je zelf lekkere olijven inmaakt, ik heb het toen opgegeven.

 2. Marie-Claire avatar

  Leuk verhaal en mooie symboliek voor een nieuwe plant in een nieuw huis..

 3. thyme avatar

  Wat een geweldige start voor een nieuwe zaak ook, het symbolische olijftakje. Dat gaat vast lukken.

  (In eerste instantie vond ik het alleen maar een bijzondere foto)

 4. frank avatar

  1.80 meter …
  past dat in jouw auto …
  maar goed dat er niemand naast je zat 😆
  mvg.
  fvn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *