Gisteren ben ik eens rond gaan rijden in de polder om de wolkenluchten te bewonderen. De woeste wolken van eerdere dagen waren er niet meer. Het waren fletse witte wolken in de verte geworden. Aardig om te zien, maar niet echt geschikt voor foto’s.

Zo rondrijdend kwam ik in Dronten terecht. Daar viel mijn oog op een outlet shop voor planten en potten en daar ik nog wel een leuke plant kon gebruiken, ben ik er even binnen gestapt. Ik voelde meteen dat er iets aan de hand was. Er liep heel wat personeel rond dat mij steeds een blik toe wierp. Er werd druk rondgereden met planten. Grote olijfbomen, boompjes vol met citrusvruchten en grote potten. Het personeel wierp elkaar steeds lachend een blik toe.

Ik had mijn oog laten vallen op een olijfboompje van 1.80m hoog. Er zaten nog olijfjes in ook. Toen ik vroeg of ik hier ook kon pinnen kwam de aap uit de mouw: ik was de eerste klant en ze hadden nog niet op klanten gerekend. Ze waren nog druk bezig met het inrichten van de winkel. Bij een van de buren kon ik uiteindelijk wat geld pinnen om de olijf te kopen. En omdat ik de eerste klant was mocht ik een pot uitzoeken voor bij de olijfboom.

En zo kwam ik thuis zonder foto’s maar met een boompje voor in de kamer.