Fauna Ochtend

8 Oktober, ochtend

Toen ik gisteren na het werk thuis kwam ben ik wat takken weg gaan snoeien van de struiken naast mijn huis. De struiken en bomen die daar staan ontnemen mij een mooi uitzicht. Na een paar takken weggehaald te hebben zag ik hem ineens zitten, zo’n halve meter boven de groot, een pad.

Eigenaardig, het lijkt zo’n onhandig beestje en toch is het deze gelukt om tegen een boomstam op te klimmen en een lekker plekje te vinden. Tenminste, dat was het toen het nog afgeschermd werd door allerlei takken.

10 gedachten over “8 Oktober, ochtend

 1. Maar goed dat hij tussen die dikke takken zat, je moet er niet aan denken dat je hem met de snoeischaar zou hebben verwond…….. Mooie foto’s levert het op, weet je wel zeker dat je dit grote sloopwerk voort gaat zetten, er zit natuurlijk van alles in die boschages bij jou 😐

 2. Is het zo’n groot beest of maakt je lens deze zo groot?
  Wat zal die zich verstoord hebben gevoeld door zo’n overijverige tuinvrouw en fotografe.
  Het levert je wel hele mooie plaatjes op. En ik denk dat op deze manier het snoeien nog wel even duurt. 😉

 3. Ach wat heeft zo’n dier toch een verrassende schutkleur niet?
  Ik zie je al als een haas naar binnen scheuren om de camera te halen….
  Mooi plaatje after all.

 4. Die schutkleur lijkt perfect, maar hij helpt daarbij zelf een beetje. Padden zijn semi-kameleon achtig, dat heb ik ooit eens gelezen nadat ik inderdaad bij mij in de tuin een pad gefotografeerd had die voor een muur zat met een opvallende grijsgroene tint, en de pad had diezelfde vreemde tint aangenomen. Mooi he!

 5. Hoi Marmein,
  Wat leuk dat je padddenfoto geplaatst is op de site van Vroege Vogels! vandaag!
  Grappig om je daar weer tegen te komen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.