Afgelopen weekend heb ik een deel van de tuin omgespit. Een mooi klusje om met het mooie weer te doen. In de tuin liggen ook stukken spoorbiels, de meesten nagenoeg verrot. Bij het rechtopzetten van 1 van deze bielzen zag ik een pissebed die ook nog eens rustig bleef zitten. Ik heb de biels weer voorzichtig neergelegd en heb snel de camera gehaald. (Dat tuinieren van mij gaat op deze manier natuurlijk niet opschieten)

Grappig om te zien hoe het beestje zijn voelsprieten keurig langs zijn lijfje heeft weggevouwen. Eenmaal aan de wandel worden de voelsprieten weer uitgestoken. Wat een wonderlijk beestje eigenlijk als je hem eens goed bekijkt.

Er zat ook een blauwe pissebed op de biels, en ook deze wilde wel even stilzitten zodat ik een foto kon maken.

Wonderlijk, die blauwe kleur. Het komt door het iridovirus waarmee deze pissebed geïnfecteerd is.