[exif=”wp-content/photos/populiervanonder.jpg”]

Een maandje terug heb ik een netwerkschijf gekocht van 1 terrabyte, lekker wat opslagruimte voor mijn foto’s. Maar ja, dan moet je die foto’s ook archiveren natuurlijk. En dus, wanneer ik zin en tijd heb loop ik de foto’s eens door.

Zo kwam ik ook deze foto’s tegen, afgelopen maart gemaakt en helemaal vergeten. Mijn oog was toen ineens gevallen op bast van de populieren die vlak bij de parkeerplaats bij de Vreugderijkerwaard. Van de (zo uit mijn hoofd) vijf populieren die er ooit stonden, staan er nu nog maar 2. Grote, statige bomen die al heel wat meegemaakt hebben. Deels geblakerd, deels gespleten door weer en onweer, kijken ze uit over de weilanden. De bast zwaar gerimpeld. Zouden het rimpels van ouderdom zijn ?

[exif=”wp-content/photos/populierbast2.jpg”]

[exif=”wp-content/photos/populierbast.jpg”]

[exif=”wp-content/photos/populierplooien.jpg”]

Hier en daar steekt nog een spijker in de boom. Wat zou er ooit mee vastgemaakt zijn ? Een pamflet ? Of toch gewoon prikkeldraad ?

[exif=”wp-content/photos/spijkerinstam.jpg”]

Hoe dan ook, hoe kaal ze toen waren en nu weer zijn, ze zien er prachtig uit.