Populier

[exif=”wp-content/photos/populiervanonder.jpg”]

Een maandje terug heb ik een netwerkschijf gekocht van 1 terrabyte, lekker wat opslagruimte voor mijn foto’s. Maar ja, dan moet je die foto’s ook archiveren natuurlijk. En dus, wanneer ik zin en tijd heb loop ik de foto’s eens door.

Zo kwam ik ook deze foto’s tegen, afgelopen maart gemaakt en helemaal vergeten. Mijn oog was toen ineens gevallen op bast van de populieren die vlak bij de parkeerplaats bij de Vreugderijkerwaard. Van de (zo uit mijn hoofd) vijf populieren die er ooit stonden, staan er nu nog maar 2. Grote, statige bomen die al heel wat meegemaakt hebben. Deels geblakerd, deels gespleten door weer en onweer, kijken ze uit over de weilanden. De bast zwaar gerimpeld. Zouden het rimpels van ouderdom zijn ?

[exif=”wp-content/photos/populierbast2.jpg”]

[exif=”wp-content/photos/populierbast.jpg”]

[exif=”wp-content/photos/populierplooien.jpg”]

Hier en daar steekt nog een spijker in de boom. Wat zou er ooit mee vastgemaakt zijn ? Een pamflet ? Of toch gewoon prikkeldraad ?

[exif=”wp-content/photos/spijkerinstam.jpg”]

Hoe dan ook, hoe kaal ze toen waren en nu weer zijn, ze zien er prachtig uit.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Populier”

 1. Lia avatar

  Prachtige foto’s!!! Ik ken de bomen, maar heb er nog nooit aan gedacht om er foto’s van te maken…. dat vind ik zo mooi aan jouw fotolog, je hebt foto’s van de meest uiteenlopende onderwerpen.
  groetjes, Lia

 2. mo avatar
  mo

  hey ,

  prachtig die foto,hield al een poosje je website in de gaten voor een foto van een boom,die je vanaf de stam zou nemen.
  vind hem helemaal geweldig prachtig die takken!!!!!!
  Dit vind ik de mooste foto’s van bomen

  groetjes Mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *