Ochtend

21 November, ochtend


[exif=”wp-content/photos/busje.jpg”]

Flits-Les nummer 1: flits niet wanneer je een glanzend onderwerp fotografeerd. In dit geval is het een busje van klei dat ik ooit in Equador kocht.

De wind blaast hier woest rondom het huis, voor morgen wordt het zelfde weer voorspelt. Dat wordt morgen nog zoeken naar een fotoonderwerp om mijn geleende flitser op los te laten. Maar goed, daar denk ik morgenochtend wel over na. Nu moet ik mij eerst maar eens stevig inpakken om die wind en regen te trotseren wanneer ik naar het werk fiets.

7 gedachten over “21 November, ochtend

 1. je kan wel flitsen naar glanzende onderwerpen, maar je moet erg rekening houden met het standpunt van je flitser (natuurkunde: hoek inval is hoek weerkaatsing, dus als de weerkaatsing niet in het blikveld van de camera zit, kun je gewoon flitsen). Ik weet niet of de flitser ook met een draad op een afstandje van de camera kan werken?

 2. Dat kan wel waar zijn wat Joekie zegt, maar dat lijkt me nog behoorlijk omslachtig! Mensen glimmen ook altijd!
  Ga eens buiten oefenen, probeer druppels uit, die glimmen ook, maar die mogen glimmen!

 3. lang voor het digitale camera tijdperk heb ik een fotocursus gedaan en toen maakten we een “huisje” van wit papier om een klein object heen, daarachter kwamen dan de lampen, dit gaf een prachtig effect.

 4. Oh ja? Wat raar, verschilt dat per wijk dan? Of woon je nu in zo’n uithoek dat de kinderen die maar links laten liggen?
  En goed zo Marmein dat je het snoep nog niet hebt opgesnoept! Of had je alleen ‘ vies’ snoep gekocht?

 5. Ik heb inderdaad alleen ‘vies’ snoepgoed gekocht.
  Ik woon aan het eind van een doodlopend straatje en ik moest ook wat eerder weg die avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.