21 November, ochtend


[exif=”wp-content/photos/busje.jpg”]

Flits-Les nummer 1: flits niet wanneer je een glanzend onderwerp fotografeerd. In dit geval is het een busje van klei dat ik ooit in Equador kocht.

De wind blaast hier woest rondom het huis, voor morgen wordt het zelfde weer voorspelt. Dat wordt morgen nog zoeken naar een fotoonderwerp om mijn geleende flitser op los te laten. Maar goed, daar denk ik morgenochtend wel over na. Nu moet ik mij eerst maar eens stevig inpakken om die wind en regen te trotseren wanneer ik naar het werk fiets.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “21 November, ochtend”

 1. Joekie avatar

  je kan wel flitsen naar glanzende onderwerpen, maar je moet erg rekening houden met het standpunt van je flitser (natuurkunde: hoek inval is hoek weerkaatsing, dus als de weerkaatsing niet in het blikveld van de camera zit, kun je gewoon flitsen). Ik weet niet of de flitser ook met een draad op een afstandje van de camera kan werken?

 2. Margo avatar

  Dat kan wel waar zijn wat Joekie zegt, maar dat lijkt me nog behoorlijk omslachtig! Mensen glimmen ook altijd!
  Ga eens buiten oefenen, probeer druppels uit, die glimmen ook, maar die mogen glimmen!

 3. jan10 avatar

  lang voor het digitale camera tijdperk heb ik een fotocursus gedaan en toen maakten we een “huisje” van wit papier om een klein object heen, daarachter kwamen dan de lampen, dit gaf een prachtig effect.

 4. Margo avatar

  Ik dacht eerst, bij het zien van deze foto, dat je nog wat snoep van 11 november had overgehouden.

 5. Marmein avatar

  Het had gekund Margo. Ik heb met st Maarten niemand aan de deur gehad. Ik heb al het snoepgoed dus nog.

 6. Margo avatar

  Oh ja? Wat raar, verschilt dat per wijk dan? Of woon je nu in zo’n uithoek dat de kinderen die maar links laten liggen?
  En goed zo Marmein dat je het snoep nog niet hebt opgesnoept! Of had je alleen ‘ vies’ snoep gekocht?

 7. Marmein avatar

  Ik heb inderdaad alleen ‘vies’ snoepgoed gekocht.
  Ik woon aan het eind van een doodlopend straatje en ik moest ook wat eerder weg die avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *