27 November, ochtend


[exif=”wp-content/photos/spinnetje.jpg”]

Gisteravond, vlak voor het slapen gaan, zag ik ineens een donker vlekje op de muur. Het bewoog ook nog, dat kon wel eens een mooi onderwerp zijn om de ringflitser uit te proberen. Omdat het spinnetje nog al hoog zat moest er even een stoel bij te pas komen, maar toen had ik wel goed zicht op het beestje.

Het wegblijven van een slagschaduw is wat mij betreft het grootste voordeel van een ringflitser, en ook het feit dat ik deze foto kon maken zonder de iso omhoog te hoeven schroeven. De weerspiegeling van de ringflister geeft het spinnetje wel een heel venijnige blik.

Overigens zit het spinnetje nog steeds op dezelfde plek, waarschijnlijk nog steeds volkomen verblind. En oja: bij deze sorry aan diegene die griezelen van het beeld van een spinnetje.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “27 November, ochtend”

 1. Marie-Claire avatar

  spinnetJE ?? Eerst dacht ik dat het een speelgoedexemplaar was.. 😕

 2. Ank avatar

  Prachtige opname, en inderdaad geweldig geen slagschaduw, door de weerspiegeling van de flitser lijkt het net of ie pupillen heeft!

 3. Joekie avatar

  Wat een engerd…. Wel briljant, die weerkaatsing van de ringflitser in z’n ogen.

 4. Margo avatar

  Jeetje, en dat op de vroege morgen?? 😯
  Hij zal inderdaad wel aardig verblind zijn! 😈
  Maar hij is inderdaad mooi belicht zo! Hoe ver zat je van ‘m af? Bepaalt de flitser de hoeveelheid licht?

 5. Marmein avatar

  Het spinnetje is zo’n anderhalve centimeter groot. Ik heb bij deze opname ook gebruik gemaakt van de tussenring. Ik heb niets aan de instellingen van de flits gedaan maar heb wel de sluitertijd kort gemaakt en de iso-waarde op 100 gezet.

 6. thyme avatar

  Mijn zusje vond eens zoiets in haar tuin, ongeveer ter grootte van haar hand. Ze had niet meteen door dat het een “spinnetje” betrof, ze dacht in eerste instantie dat het een knutselwerkje was dat de kinderen van pijpenragers in elkaar hadden gezet. Toen ze haar hand uitstak om het op te pakken bewoog het…

  Hoe groot was dit monster werkelijk? een hele centimeter?

 7. Jetske avatar

  Ik dacht even dat je een variant van “De zwarte weduwe” had gefotografeerd.
  Maar je schrijft dat het maar een spinnetje is.
  Zo’n ringflitser is inderdaad ideaal. Toen ik bij Konijnenberg mijn Canon macrolens kocht liet de verkoper meteen die flitser erbij zien. Een goede verkoper…. Maar ik wilde die investering toen niet doen. Ik geniet wel eerst met jou mee. 🙂

 8. Lia avatar

  Schitterende macro, wat een details zeg! Top!

 9. Marron avatar
  Marron

  Foto is prachtig, maar ik ben blij dat hij niet in mijn slaapkamer zat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *