Ochtend

27 November, ochtend


[exif=”wp-content/photos/spinnetje.jpg”]

Gisteravond, vlak voor het slapen gaan, zag ik ineens een donker vlekje op de muur. Het bewoog ook nog, dat kon wel eens een mooi onderwerp zijn om de ringflitser uit te proberen. Omdat het spinnetje nog al hoog zat moest er even een stoel bij te pas komen, maar toen had ik wel goed zicht op het beestje.

Het wegblijven van een slagschaduw is wat mij betreft het grootste voordeel van een ringflitser, en ook het feit dat ik deze foto kon maken zonder de iso omhoog te hoeven schroeven. De weerspiegeling van de ringflister geeft het spinnetje wel een heel venijnige blik.

Overigens zit het spinnetje nog steeds op dezelfde plek, waarschijnlijk nog steeds volkomen verblind. En oja: bij deze sorry aan diegene die griezelen van het beeld van een spinnetje.

9 gedachten over “27 November, ochtend

 1. Prachtige opname, en inderdaad geweldig geen slagschaduw, door de weerspiegeling van de flitser lijkt het net of ie pupillen heeft!

 2. Jeetje, en dat op de vroege morgen?? 😯
  Hij zal inderdaad wel aardig verblind zijn! 😈
  Maar hij is inderdaad mooi belicht zo! Hoe ver zat je van ‘m af? Bepaalt de flitser de hoeveelheid licht?

 3. Het spinnetje is zo’n anderhalve centimeter groot. Ik heb bij deze opname ook gebruik gemaakt van de tussenring. Ik heb niets aan de instellingen van de flits gedaan maar heb wel de sluitertijd kort gemaakt en de iso-waarde op 100 gezet.

 4. Mijn zusje vond eens zoiets in haar tuin, ongeveer ter grootte van haar hand. Ze had niet meteen door dat het een “spinnetje” betrof, ze dacht in eerste instantie dat het een knutselwerkje was dat de kinderen van pijpenragers in elkaar hadden gezet. Toen ze haar hand uitstak om het op te pakken bewoog het…

  Hoe groot was dit monster werkelijk? een hele centimeter?

 5. Ik dacht even dat je een variant van “De zwarte weduwe” had gefotografeerd.
  Maar je schrijft dat het maar een spinnetje is.
  Zo’n ringflitser is inderdaad ideaal. Toen ik bij Konijnenberg mijn Canon macrolens kocht liet de verkoper meteen die flitser erbij zien. Een goede verkoper…. Maar ik wilde die investering toen niet doen. Ik geniet wel eerst met jou mee. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.