Een korte wandeling


[exif=”wp-content/photos/ijshaar1.jpg”]

Ik had gehoopt op een wat heldere ochtend nadat ik gisteravond sterren zag twinkelen. Maar helaas, de wolken waren alweer het land ingetrokken. Ik ben er toch maar even op uit gegaan, al was het grijs en donker. Zoals ik vanmorgen in mijn ochtendlogje al liet zien, waren overal langs de weg witte vlokken ijshaar te zien.


[exif=”wp-content/photos/ijshaar.jpg”]

Op die plekken waar de bast van de dode takjes kapot was, kwamen de witte veren naar buiten.


[exif=”wp-content/photos/ijshaar3.jpg”]

Het was donker in het bos, wanneer ik iets wilde fotograferen moest ik de iso-waarde omhoog gooien of de flitser gebruiken. Dat laatste was nog een hele puzzel. Steeds weer waren mijn onderwerpen overbelicht. Omdat ik niet wist hoe ik er voor kon zorgen dat de flitser minder licht gaf, besloot ik de sluitertijd maar korter te maken, het diafragma kleiner te maken en de iso op 100 te zetten. Zo af en toe werkte dat goed.


[exif=”wp-content/photos/puntigedruppel.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/bevrorenmos.jpg”]

Het is knap lastig om het flitsen met de ringflitser onder de knie te krijgen. Met het spinnetje ging het prima, maar hier in het bos lukt het mij niet echt. De meeste foto’s zijn overbelicht of hebben een drukke achtergrond doordat deze ook belicht wordt. Dan toch maar weer zonder flitser.


[exif=”wp-content/photos/3bevrorendruppels.jpg”]

Bij een berkenblaadje probeer ik het nog eens. Eerst met flits:


[exif=”wp-content/photos/blaadje2.jpg”]

En daarna zonder flits:


[exif=”wp-content/photos/blaadje1.jpg”]

Zonder flits vind ik toch mooier. En toch moet het kunnen lukken met een ringflitser. Ik moet nog even oefenen denk ik. Of zou het alleen goed werken met insecten ?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Een korte wandeling”

 1. Yogi avatar

  Ik vind eerlijk gezegd de eerste mét flitser mooier 🙄

 2. Lia avatar

  Mooie serie Marjon. Ik blijf het heel bijzonder spul vinden dat ijshaar. Toch eens op letten als het gevroren heeft. De ijsdruppels zijn ook erg mooi.
  Ik vind het blaadje zonder flitser mooier trouwens.

 3. Qeqe avatar
  Qeqe

  Ja prachtig die ijsharen
  Nog nooit gezien
  Bijna weer winter , daar ga ik zeken nr op zoek

  Enne blaadje zonder flitser ook voor mij;-)

  mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *