Decembermist

Gistermorgen was het heerlijk mistig. Voor het boodschappen doen aan ben ik even wezen wandelen bij het Westerveldse bos. Geen idee waarom het een bos heet, ik heb er geen bospaden kunnen ontdekken, alleen fietspaden en grasvelden die gebruikt worden als hondenuitlaat-terrein.

Mijn auto parkeerde ik langs een weiland. De bomen langs de weg staken spookachtig af tegen de mist.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (2).jpg”]

Op een modderig pad in het bos liep een man. Vreemd genoeg zonder hond. Wat zou hij daar te zoeken hebben ?


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (3).jpg”]

Het mooiste van de mist vind ik geloof ik nog de stilte die het uitstraalt. De zachte grijze deken verdoezelt scherpe vormen en houdt wat er verder nog voor je ligt verborgen. En eenvoudige dingen zie je ineens in een ander licht.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (8).jpg”]

Een eindje van het pad af zag ik een boomstam met tal van zwammetjes, opvallende kleuren in een grijs bos.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (6).jpg”]

Toen ik mij omdraaide om terug te lopen naar het pad viel mijn oog op een boom die ooit bestond uit een viertal stammen. Nu waren alle vier de stammen elk een kant uitgevallen en elke stam zat onder de judasoren.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (9).jpg”]

Wat opvallend was op deze mistige morgen was het feit dat de spinnenraggen niet vol hingen met druppels. Een enkel spinnenragje had wel druppels maar die waren wel heel erg klein, met het blote oog nauwelijks te zien. Een ander opvallend iets, in mijn ogen tenminste, waren de vele jonge hazelaar knoppen. Hangen ze altijd al zo vroeg aan de bomen?


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (12).jpg”]

Zoals altijd in de winter zorgt de eierdooierzwam voor wat kleur op de takjes van de struiken.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (14).jpg”]

Maar ook de rozenstruik deed mee. Een wonderlijke struik overigens. Zomaar in een grasveld staat daar ineens een grote rozenstruik met talloze stammetjes. Hier en daar hingen er nog rode rozenbottels aan.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (17).jpg”]

Wanneer ik het bos bijna uit ben zie ik dan toch ineens druppels hangen. In een van de grotere druppels is de boom die er achter staat te zien.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (18).jpg”]

Vlak bij de auto staat in een sloot veel riet met daarbij een groot aantal plant dat even hoog is als het riet maar vol zit met kleine zaadpluizenbolletjes. Jammergenoeg stond er net te veel wind om er echt goede foto’s van te maken.


[exif=”wp-content/gallery/6dec08/6dec08 (22).jpg”]

En dat na de wandeling ik mijn auto uit een modderbad weg moest zien te krijgen is iets wat jullie al weten natuurlijk

De andere foto’s van deze wandeling kun je zien in onderstaande slideshow.

[slideshow=12]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Decembermist”

 1. Steph avatar

  Prachtige verstilde opnamen 🙂 én een mooie nieuwe plugin voor de diashow.
  De foutmeldingen van plugin Exzo die ik eerder op je site zag, zijn nu verdwenen, maar daarmee de technische details ook. Ik neem aan tijdelijk? Ik vond het wel heel leerzaam, al staat fotograferen bij mij momenteel op een zeer laag pitje…

 2. Marmein avatar

  Ik was helemaal vergeten de exif er onder te zetten. Bij deze dus Steph !

 3. thyme avatar

  Uit betrouwbare bron weet ik dat er ook een vrouw liep. Ook zonder hond.

 4. Lia avatar

  Schitterende serie! Vooral de macro’s vind ik geweldig mooi!

 5. Margo avatar

  Hé deze serie keek ik bijna over het hoofd. Mist is inderdaad prachtig. Heb je nog iets met filters geprobeerd?
  Thyme: De vrouw liep met een camera, dat is de andere mogelijkheid. Hond of camera. Of beiden! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *