Ochtend

20 December, ochtend


[exif=”wp-content/photos/waxine.jpg”]

Tientallen van deze lichtjes gaan er bij mij per week door. Elka avond weer worden de lege cupjes vervangen en worden er weer nieuwe geplaatst. En met een kleine tik om waxinelichtjes niet kunnen laten staan is er altijd wel een glaasje te vinden waar ze in kunnen branden.

5 gedachten over “20 December, ochtend

  1. Ja gezellig, kaarsen, ik verstook ook heel wat waxinelichtjes!

    Nadeel vind ik dat de aluminium cups waar ze in zitten behoorlijk milieu-onvriendelijk zijn. De productie van aluminium (uit bauxiet) kost enorm veel energie, en aluminium kan niet uit het huisvuil worden gehaald met magneten. Jammer, want in principe kan het metaal oneindig worden hergebruikt, en recycling kost 95% minder energie dan de aanmaak van nieuw aluminium.

    💡 Tip: lever aluminium in bij een milieupunt, of gooi het in de blikbak.
    Dan wordt het hergebruikt!

  2. Die manie is bij mij een beetje over, mogelijk omdat ik 9 van de 10 keer toch op de bank in slaap sukkel. Maar als ik dan toch waxinelichten brand, dan kies ik voor die grote exemplaren, omdat die wat langer meegaan.

    Ik vind dit trouwens een hele creatieve foto: goed gevonden om ze op deze wijze op de foto te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.