25 December, ochtend


[exif=”wp-content/photos/excelsior.jpg”]

Vanmorgen was ik mij aan het aankleden toen ik in de verte iets hoorde. Kerkklokken? Een autoradio die hard stond? Ik stak mijn hoofd uit het raam maar hoorde niets meer. Toen ik even later de wasmachine aan het vullen was hoorde ik het weer: dit keer was het duidelijk kerstmuziek, en het leek wel alsof er een optocht gaande was.

Omdat ik toch nog een foto voor mijn ochtendlogje moest maken pakte ik de camera en liep naar buiten. Op de hoek van de straat stond de muziekvereniging Exelsior zachtjes kerstliedjes te spelen. Ik kon net een foto maken toen ze allemaal in auto’s stapten om in een volgende straat wat liedjes te gaan spelen.

De foto die ik had genomen was niet goed gelukt, ik pakte daarop mijn fiets om, net als vroeger toen ik nog kind was, achter de fanfare aan te gaan. Prachtig om te zien hoe alle muzikanten weer uit de auto’s stroomden, op hun plek gingen staan en zachtjes begonnen te spelen. Een voor een gingen de deuren open en uit bijna elke deur die openging kwam een kind naar buitengerend. Met open mond kijkend naar al die prachtig glimmende instrumenten.

Een van de omwonenden wist mij te vertellen dat ze dit elk jaar deden. Een erg leuke actie vind ik, van mij mogen ze dit blijven doen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “25 December, ochtend”

 1. st@@rtje avatar

  Nou je kunt beroerder gewekt worden!

 2. Ank avatar

  Wat leuk, alleen zachtjes spelen zeg je, ik benieuwd hoe dat klinkt………!

 3. Esther avatar

  Wij hadden dit vorig jaar dus om half zes ’s nachts!!! Toen vond ik het dus niet zooooooo leuk hoor op je eerste vrije dag 😡

 4. Ineke avatar

  Mooi is dat he, wij doen ieder jaar mee, bij ons in Sneek beginnen ze om 7 uur in de hal van het ziekenhuis. En vervolgens naar verschillende verpleeg en bejaarde tehuizen.
  Daar kan je zo aansluiten, en zing je de kerst liederen mee.

 5. frank avatar

  je hebt het weer getroffen met zo een leuke buurt
  😀

 6. Tiny avatar

  Ik ken het ook niet als geboren brabantse, maar vriendlief geborne drent,had het er na 12 uur al over dat ze dat eerder deden, vaak het leger des heils wat kwam zingen.
  Geeft toch een heel aparte sfeer denk ik…ik vind kerstmuziek eigenlijk alleen mooi als het live op straar gezongen word.
  Heb het vorige week in Groningen gezien, koud en dan met volle overgave.
  Komt heel vredig over bij mij en dat doet een mens goed.
  Gezellige dag verder !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *