[exif=”wp-content/photos/excelsior.jpg”]

Vanmorgen was ik mij aan het aankleden toen ik in de verte iets hoorde. Kerkklokken? Een autoradio die hard stond? Ik stak mijn hoofd uit het raam maar hoorde niets meer. Toen ik even later de wasmachine aan het vullen was hoorde ik het weer: dit keer was het duidelijk kerstmuziek, en het leek wel alsof er een optocht gaande was.

Omdat ik toch nog een foto voor mijn ochtendlogje moest maken pakte ik de camera en liep naar buiten. Op de hoek van de straat stond de muziekvereniging Exelsior zachtjes kerstliedjes te spelen. Ik kon net een foto maken toen ze allemaal in auto’s stapten om in een volgende straat wat liedjes te gaan spelen.

De foto die ik had genomen was niet goed gelukt, ik pakte daarop mijn fiets om, net als vroeger toen ik nog kind was, achter de fanfare aan te gaan. Prachtig om te zien hoe alle muzikanten weer uit de auto’s stroomden, op hun plek gingen staan en zachtjes begonnen te spelen. Een voor een gingen de deuren open en uit bijna elke deur die openging kwam een kind naar buitengerend. Met open mond kijkend naar al die prachtig glimmende instrumenten.

Een van de omwonenden wist mij te vertellen dat ze dit elk jaar deden. Een erg leuke actie vind ik, van mij mogen ze dit blijven doen.