[exif=”wp-content/photos/statief_1.jpg”]

Gisteren heeft Marmein zichzelf eens schandelijk verwend. Ten eerste een nieuwe lens:, een hele lange met een lange naam: Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro. Met deze lens kan mijn kitlensje de kast in en heb ik een stevige zoom in handen.

Daarnaast heb ik een statief gekocht. Een stevig geval die ook nog eens erg lenig is. De poten kunnen onafhankelijk van elkaar naar buiten geplaatst worden, en dat kan tot heel ver. De kolom kan ook gekanteld worden zodat ik de camera tot vlak boven de grond kan hangen, lijkt mij ideaal voor macrofoto’s. Ik heb nu al zin in het fotograferen van de libelles die uit de nimf kruipen.

De kop van het statief is met zo’n bol, zodat ik de camera makkelijk in allerlei bochten kan draaien. Het wegzakken van de camera zoals met mijn oude statief heb ik ook geen last meer van.

En als toetje heb ik mezelf ook nog getrakteerd op een afstandbediening. Niet een gewone, maar eentje compleet met antenne. Ik kan tot 60 meter de camera bedienen.

Ik heb vandaag maar vrij genomen. Ik zou mij toch niet kunnen concentreren denk ik. Drie keer raden wat ik dan wel ga doen vandaag……