31 December, ochtend


[exif=”wp-content/photos/statief_1.jpg”]

Gisteren heeft Marmein zichzelf eens schandelijk verwend. Ten eerste een nieuwe lens:, een hele lange met een lange naam: Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro. Met deze lens kan mijn kitlensje de kast in en heb ik een stevige zoom in handen.

Daarnaast heb ik een statief gekocht. Een stevig geval die ook nog eens erg lenig is. De poten kunnen onafhankelijk van elkaar naar buiten geplaatst worden, en dat kan tot heel ver. De kolom kan ook gekanteld worden zodat ik de camera tot vlak boven de grond kan hangen, lijkt mij ideaal voor macrofoto’s. Ik heb nu al zin in het fotograferen van de libelles die uit de nimf kruipen.

De kop van het statief is met zo’n bol, zodat ik de camera makkelijk in allerlei bochten kan draaien. Het wegzakken van de camera zoals met mijn oude statief heb ik ook geen last meer van.

En als toetje heb ik mezelf ook nog getrakteerd op een afstandbediening. Niet een gewone, maar eentje compleet met antenne. Ik kan tot 60 meter de camera bedienen.

Ik heb vandaag maar vrij genomen. Ik zou mij toch niet kunnen concentreren denk ik. Drie keer raden wat ik dan wel ga doen vandaag……

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “31 December, ochtend”

 1. st@@rtje avatar

  Noi marmein, het zegt mij allemaal niets, maar jij zult je er absoluut mee vermaken en gelukkig zijn. We wachten hier in ongeduld op foto’s

 2. Marie-Claire avatar

  Nou.. ik ben benieuwd naar de resultaten.. Persoonlijk heb ik nog niet zoveel plezier gehad van mijn statief.. Vind het maar onhandig maar goed, ’t zal ook wel wennen zijn, veel plezier van je nieuwe spullen iig !

 3. frank avatar

  lens met een mooi bereik,
  heb zelf de 18-250 ongestabiliseerd,
  ideaal voor landschap,
  groothoek en tele,
  ben wel jaloers op je statief,
  de mijne heeft een vaste middenkolom, onhandig,
  welke is het en welke kop?
  😀

 4. Marron avatar
  Marron

  Nu wordt het dus nog fijner om naar je foto’s te kijken?
  Ik hoop wat ijskristallen van je te zien op planten e.d.
  Heb dat vandaag ook geprobeerd, maar ik dacht dat laat ik
  maar over aan Marmein!!
  Want die vierkantjes van ijs zijn prachtig!! (Nog mooier als druppels??)
  Heel veel plezier er mee!!
  En hopelijk kunnen we dit nw. jaar weer veel met je meegenieten.
  Tot 2009!!

 5. Jetske avatar

  Dat ziet er goed uit. Het maakt je nog professioneler dan je al was. 🙂
  Een goede jaarwisseling en een goed en gezond 2009!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *