[exif=”wp-content/photos/31dec2008__2_.jpg”]

Gisteren ben ik even naar de Dellen geweest. Met het zonnetje en de lichte nevel was het er prachtig. Overal om mij heen waren weer de knallen van carbid te horen, alsof er in de verte een oorlog was uitgebroken. Het bos straalde echter zoveel rust en verstilling uit dat de knallen in de verte niet stoorden.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__7_.jpg”]

Hier en daar hingen nog beukebladeren aan de takken. Kleine toefjes kleur in een blauw-grijze wereld. Ik maakte net deze foto toen een viertal everzwijnen een meter of 50 verderop het bospad in volle vaart overstaken. Geschrokken van twee wandelaars en een loslopende hond. De everzwijnen waren te snel om scherp op de foto te krijgen.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__4_.jpg”]

Door de zonneharpen die overal te zien waren leek het wel een sprookjesbos. Vanuit de nevelen zou elk moment een witte fee of eenhoorn naar voren kunnen komen.

Of je de zonneharpen en de prachtige sfeer van het bos ziet is wel afhankelijk van hoe je kijkt. Het heeft veel weg van het leven, het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. De een ziet de nevel en de zonneharpen, de ander de harde koude grond en weer een ander de kleuren van het bos.

Onderstaande foto maakte ik tegen de zon in waardoor de nevelen goed te zien zijn.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__3_.jpg”]

En de volgende foto is het zelfde bospad maar nu van de andere kant af bekeken. Het is dus maar net hoe je tegen het zelfde stukje bos aankijkt.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__5_.jpg”]

Het mos wat normaal overal op de bosbodem te zien is, is nu verborgen onder een laag rijp. Alleen de zaaddoosjes van het mos steekt er bovenuit.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__8_.jpg”]

Bij een klein heideveld in het bos zie ik prachtige ijskristallen. Beschut door een circel van heide kon de rijp uitgroeien tot prachtige kunstwerkjes.


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__12_.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__11_.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/31dec2008__16_.jpg”]

Het was weer een prachtige wandeling vol verwondering. Ik was vastbesloten om later op de dag nog eens terug te gaan maar tegen drieën werd het ineens erg mistig en glad. Ik ben dus maar niet meer op pad gegaan. Een andere keer beter.

In onderstaande slideshow kun je alle 19 foto’s van deze ochtend bekijken.
[simpleviewer=13,680,850]