Even wit


[exif=”wp-content/photos/1jan09_1.jpg”]

Gistermorgen waren sommige bomen prachtig wit en omdat ik toch langs het Dwingelderveld zou komen, ben ik daar even een wandeling gaan maken. Ik liep net de parkeerplaats af toen ik deze boomklever zag. Hij was druk bezig met het zoeken naar een lekkere eikel. Ik wist niet eens dat ze die aten, dacht dat het insecteneters waren. Maar na tegen verschillende eikeltjes aangepikt te hebben vloog hij er uiteindelijk met eentje weg. Of zou daar een beestje in hebben gezeten?


[exif=”wp-content/photos/1jan09_2.jpg”]

Het bos zag er sprookjesachtig mooi uit met de witte bomen. Meteen aan het begin van het wandelpad was een klein vennetje wat met al het wit een echt wintertafereel vormde.


[exif=”wp-content/photos/1jan09_5.jpg”]

Ook het heideveld was in een witte waas gehuld, alleen het groen van de dennen hadden nog wat kleur.


[exif=”wp-content/photos/1jan09_7.jpg”]

Oja, mijn zoektocht naar mijn handschoenen is deels geslaagd. Ik heb een bruine linker en een blauwe rechter handschoen gevonden. In de blauwe had ik ooit een gaatje geknipt zodat ik de camera kon bedienen zonder koude handen te krijgen. Dat werkt nog steeds prima heb ik gemerkt.


[exif=”wp-content/photos/1jan09_6.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/1jan09_13.jpg”]

Tijdens de wandeling werd het steeds donkerder, alsof het elk moment kon gaan sneeuwen of regenen, maar het bleef droog.


[exif=”wp-content/photos/1jan09_11.jpg”]

Ik fotografeerde nog een paar witte bomen voor ik weer naar de auto ging om door te rijden naar Sappemeer. Eenmaal uit het natuurgebied zag ik geen enkele witte boom meer. Alsof ik mij het witte landschap alleen maar had verbeeld en er helemaal geen winterlandschappen waren geweest. Gelukkig had ik de foto’s nog, anders zou ik toch gaan denken dat……

[simpleviewer=14,680,850]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Even wit”

  1. frank avatar

    je bent lekker wezen zoomen met je nieuwe lens zo te zien
    😀

  2. Margo avatar

    Ja, zo zag het er vanochtend ook uit, met mist! 😀
    Echt sprookjesachtig met die zachte pasteltinten. Ik had vanochtend bevroren vingers, verder had ik het niet koud, alleen mijn vingers waren blauw. Ik denk dat ik ook een handschoen offer om zo’n openingetje te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *