Gisteren ben ik met Ina wezen wandelen in het Bargerveen. Helaas, geen mist Margo en uitgesproken wit was het ook niet, zo hier en daar een witte waas. Het was er wel prima wandelen en dat is dan ook wat we gedaan hebben.

Het Bargerveen is een prachtig natuurgebied onder Emmen, tegen de grens met Duitsland aan. Grote delen waren ondergelopen wat een vreemd beeld gaf met al die halve bomen in het water.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_1.jpg”]

Het natuurgebied bestaat uit hoogveen en dat was goed te zien ook. Wanneer we liepen zag je het water in de slootjes naast het pad bewegen. In de zomer, wanneer de grond ontdooid is, zul je de beweging denk ik ook wel onder je voeten voelen.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_2.jpg”]

Ook hier lagen ijskristallen in het gras, al waren ze wel vervormd doordat er rijp op was gekomen.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_6.jpg”]

De bekerzwammetjes, altijd leuk voor een foto, zagen er nu helemaal grappig uit met hun kroontjes van ijs.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_9.jpg”]


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_10.jpg”]

Het weer bleef de hele dag wat donker, al probeerde de zon er wel doorheen te komen.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_13.jpg”]

Bij een wat breder slootje konden we op het ijs staan, al vond ik dat wel eng omdat ik als de doods was om uit te glijden om dan mijn camera met een klap op het harde ijs te laten vallen om mijn val te breken. Dat werd dus fotograferen vanaf de kant. Het zwarte ijs zat vol met luchtbelletjes. Op de foto nauwelijks te zien als luchtbelletjes, maar wel een apart effect.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_17.jpg”]

Het was een heerlijke wandeling en het gebied is zeker de moeite waard om in het voorjaar en in de zomer naar terug te keren. Het moet er dan werkelijk wemelen van de waterjuffers en libellen. Alhoewel het volgens een van de informatiebordjes er geen libellen maar tijdschriften rondvliegen.


[exif=”wp-content/gallery/3jan09/3jan09_3.jpg”]

[simpleviewer=15,680,850]