Winterochtend


[exif=”wp-content/photos/9jan09_1.jpg”]

Na een nacht van mist en vorst wilde ik vanmorgen graag wat foto’s maken van al dat mooie wit. Het was een gewone werkdag voor mij vandaag, gelukkig is het beginuur flexibel, en dus ben ik vanmorgen wat later begonnen. Om toch niet al te laat op het werk te komen ben ik wel wat vroeg vertrokken. Zo vroeg dat de zon nog net niet op was.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_3.jpg”]

De bomen waren prachtig wit, maar zonder zonlicht komt het toch wat donker over.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_4.jpg”]

De uiterwaarden zijn bevroren en vormen overdag een prachtige schaatsplek. Vanmorgen was het nog verlaten, in het vroege ochtendlicht, tegen een zacht kleurende hemel, lijkt alleen de oude IJsselbrug wat kleur te hebben.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_2.jpg”]

Ik fiets verder langs het Engelse Werk. Het is ijskoud, zelfs met dikke handschoenen aan voel ik mijn vingers langzaamaan kouder worden. De schoolgangers die voorbij fietsen roepen mij dingen toe: “wat is het fotogeniek weer he?”, “Het is toch veel te koud om foto’s te maken?”. Na die laatste opmerking voel ik ook ineens de kou op mijn bovenbenen. Alsof er duizend naalden in mijn been gestoken worden. Zal ik toch maar doorfietsen naar het werk?

Eenmaal onder het spoorbrugje door zie ik de lucht steeds meer kleur krijgen. De zon kan nu elk moment opkomen.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_6.jpg”]

En even later is het dan toch zo ver: de zon komt op. Twee jonge vrouwen lopen over het pad en draaien zich om om te kijken wat ik aan het fotograferen ben.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_5.jpg”]

Ik besluit toch nog even terug te fietsen om te kijken hoe de bomen er in het vroege ochtendlicht uitzien.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/9jan09_9.jpg”]

Langs het pad is het prikkeldraad wit van de rijp. Het ziet er prachtig uit en natuurlijk moet ik ook daar foto’s van maken. Nog snel even, voor mijn vingers te koud zijn om de knoppen te bedienen.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_10.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/9jan09_11.jpg”]

De twee vrouwen zijn ondertussen ook verder gelopen en passeren mij terwijl ik het prikkeldraad fotografeer. Nou vooruit dan, nog een laatste foto en dan maar door naar het werk. Mijn vingers zijn koud en ik voel mijn tenen niet meer. Tijd om al die uiteinden weer op te warmen.


[exif=”wp-content/photos/9jan09_8.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Winterochtend”

 1. Marie-Claire avatar

  PRACHTIG ! Dank voor de geleden kou 😉

 2. Geertje avatar

  wat mooi wa s het weer he, 22 12 07 heb ik op dezelfde plek veel foto’s gemaakt, blijft mooi!
  Mooie plaatjes zijn het weer.

 3. Margo avatar

  Mooi!!!! Die met dat prikkeldraad is mooi! Je kunt al een hele serie maken van alle prikkeldraadfoto’s die je al gemaakt hebt (met oa schapenwol erin hangend) :mrgreen:

 4. frank avatar

  herkenbare omgeving
  🙂

 5. Kwebbel avatar

  Rijp, dat blijft iets schitterends om te fotograferen 🙂
  Mooie foto’s Marmein

 6. kk avatar

  mooi foto’s weer, prachtig dat witte landschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *