Allerlei

Marmein heeft een probleempje


[exif=”wp-content/photos/tortels.jpg”]

Nou ja, ik heb een probleempje, eigenlijk mijn webhost, met mij dan.  Afgelopen woensdag kreeg ik een tweede waarschuwingsbericht: ik gebruikte te veel bandbreedte en moest daar iets aan doen. Als komende dinsdag de gebruikte bandbreedte nog te hoog was zou mijn website afgesloten worden.

Maar ja, wat kan ik doen? De foto’s kleiner maken? Minder foto’s plaatsen? Jullie vragen mijn website wat minder vaak te bezoeken? (net als op mijn voederplank vanmiddag kan het hier best druk zijn) Geen van allen oplossingen die mij aanstonden en dus zag ik het er al van komen: vanaf dinsdag of woensdag mijn website op zwart.

Het enige wat er opzat voor mij was een andere webhost vinden. En dan natuurlijk nog de klus om mijn hele website over te zetten naar de andere site: 1065 logjes, 5599 reacties, 6 pagina’s en ongeveer 3800 foto’s.  Het was flink stoeien en uitproberen (mijn website was te groot voor de standaard procedure) maar het is gelukt. Nou ja, bijna. Hier en daar kraakt het nog een beetje maar als het goed is zie je nu marmein.eu in de adresbalk staan. Mijn domeinnaam moet ik nog over laten zetten.

Ik kan nu  in iedergeval een tijdje vooruit. ipv 2,5x de toegestane bandbreedte mag ik nu nog ruim 5x zoveel genereren voor dezelfde prijs.

17 gedachten over “Marmein heeft een probleempje

 1. Oooohhh ik dacht dat je probleem een jaar ouder worden was
  maar zo te lezen valt het allemaal reuze mee 😎

 2. Gelukkig dat je gewoon te bezoeken blijft. Ik ben een zeer trouwe bezoekster, vaak is jouw site de eerst die ik bezoek dagelijks, en zou je heel erg missen. t Zal wel een hele klus geweest zijn, maar ik ben je dankbaar. Poot Guus

 3. wat een (nacht)werk!! gefeliciteerd…met deze klus!
  en de reactiegevers moeten hun naam opnieuw invoeren zie ik

 4. het is toch niet datzelfde appeltje van laatst wat bij die duiven ligt??

 5. Aha, dan zal ik nog wel een lijstje zijn vergeten over te zetten (of het komt doordat je nu ex voor de naam hebt gezet. bydewee: exbuurvrouw: als je zin in orselino hebt dan komen jullie maar langs hoor 😉

 6. Het is inderdaad het zelfde appeltje. Er was geen enkel vogeltje die er zin in had. 😐

 7. 2x proficiat gewenst! 😎 Fijne dag en smikkel ze van de orselino’s! 😀

  Het viel me de laatste tijd al op dat je site trager laadde. Vermoedde al een bandbreedteprobleem… Gelukkig heb je een goeie oplossing gevonden. Welke webhost levert 5x zoveel ruimte voor dezelfde prijs?

 8. Ja, ik moest ook opnieuw mijn naam ingeven.
  Mooi dat het allemaal is gelukt!! 😀
  Leuk dat je nu ook een beestje bij ‘recente reacties’ hebt!
  En een gastenboekje. 😀
  Goed gedaan Marmein! :mrgreen:

 9. Bij de laatste reacties vind ik het niet zo mooi, maar eens even kijken of ik ze daar kleiner kan maken en anders maar weghalen. Het blijft leuk, zo puzzelen. :mrgreen:

 10. Wat een toestand Marmein !!
  Maar het is je toch maar weer gelukt…
  van harte hoor… knap werk !
  Lieve groetjes van Anna

 11. Ik heb een rss-feed in het zijmenu staan. Mocht die niet werken dan hoor ik het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.