Marmein heeft een probleempje


[exif=”wp-content/photos/tortels.jpg”]

Nou ja, ik heb een probleempje, eigenlijk mijn webhost, met mij dan.  Afgelopen woensdag kreeg ik een tweede waarschuwingsbericht: ik gebruikte te veel bandbreedte en moest daar iets aan doen. Als komende dinsdag de gebruikte bandbreedte nog te hoog was zou mijn website afgesloten worden.

Maar ja, wat kan ik doen? De foto’s kleiner maken? Minder foto’s plaatsen? Jullie vragen mijn website wat minder vaak te bezoeken? (net als op mijn voederplank vanmiddag kan het hier best druk zijn) Geen van allen oplossingen die mij aanstonden en dus zag ik het er al van komen: vanaf dinsdag of woensdag mijn website op zwart.

Het enige wat er opzat voor mij was een andere webhost vinden. En dan natuurlijk nog de klus om mijn hele website over te zetten naar de andere site: 1065 logjes, 5599 reacties, 6 pagina’s en ongeveer 3800 foto’s.  Het was flink stoeien en uitproberen (mijn website was te groot voor de standaard procedure) maar het is gelukt. Nou ja, bijna. Hier en daar kraakt het nog een beetje maar als het goed is zie je nu marmein.eu in de adresbalk staan. Mijn domeinnaam moet ik nog over laten zetten.

Ik kan nu  in iedergeval een tijdje vooruit. ipv 2,5x de toegestane bandbreedte mag ik nu nog ruim 5x zoveel genereren voor dezelfde prijs.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

17 reacties op “Marmein heeft een probleempje”

 1. Ina avatar
  Ina

  Oooohhh ik dacht dat je probleem een jaar ouder worden was
  maar zo te lezen valt het allemaal reuze mee 😎

 2. gusta avatar
  gusta

  Gelukkig dat je gewoon te bezoeken blijft. Ik ben een zeer trouwe bezoekster, vaak is jouw site de eerst die ik bezoek dagelijks, en zou je heel erg missen. t Zal wel een hele klus geweest zijn, maar ik ben je dankbaar. Poot Guus

 3. (ex)buurbrouw 6 avatar
  (ex)buurbrouw 6

  wat een (nacht)werk!! gefeliciteerd…met deze klus!
  en de reactiegevers moeten hun naam opnieuw invoeren zie ik

 4. (ex)buurbrouw 6 avatar
  (ex)buurbrouw 6

  het is toch niet datzelfde appeltje van laatst wat bij die duiven ligt??

 5. Marmein avatar
  Marmein

  Aha, dan zal ik nog wel een lijstje zijn vergeten over te zetten (of het komt doordat je nu ex voor de naam hebt gezet. bydewee: exbuurvrouw: als je zin in orselino hebt dan komen jullie maar langs hoor 😉

 6. Marmein avatar
  Marmein

  Het is inderdaad het zelfde appeltje. Er was geen enkel vogeltje die er zin in had. 😐

 7. Steph avatar

  2x proficiat gewenst! 😎 Fijne dag en smikkel ze van de orselino’s! 😀

  Het viel me de laatste tijd al op dat je site trager laadde. Vermoedde al een bandbreedteprobleem… Gelukkig heb je een goeie oplossing gevonden. Welke webhost levert 5x zoveel ruimte voor dezelfde prijs?

 8. Marmein avatar
  Marmein

  Ik zit nu bij antagonist. 60Gb bandbreedte (bij mijn domein 4.5Gb) en 3Gb opslag.

 9. Margo avatar

  Ja, ik moest ook opnieuw mijn naam ingeven.
  Mooi dat het allemaal is gelukt!! 😀
  Leuk dat je nu ook een beestje bij ‘recente reacties’ hebt!
  En een gastenboekje. 😀
  Goed gedaan Marmein! :mrgreen:

 10. Margo avatar

  Hé, en mijn avatar erbij! 😯

 11. Margo avatar

  En bij de recente reacties…. das wat minder… zo groot! 😕

 12. Margo avatar

  Oh, haha, nog niet alles gezien… jij noemt het een gravatar. Dus het was met opzet… ok dan! :mrgreen:

 13. Marmein avatar
  Marmein

  Bij de laatste reacties vind ik het niet zo mooi, maar eens even kijken of ik ze daar kleiner kan maken en anders maar weghalen. Het blijft leuk, zo puzzelen. :mrgreen:

 14. FotoAnna avatar

  Wat een toestand Marmein !!
  Maar het is je toch maar weer gelukt…
  van harte hoor… knap werk !
  Lieve groetjes van Anna

 15. Ferry avatar

  Mooi gedaan Marmein!! Ik mis alleen de RSS-feed nog.. 😥

 16. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb een rss-feed in het zijmenu staan. Mocht die niet werken dan hoor ik het graag!

 17. Jantine avatar

  Wat eeb werk he…maar gelukkig gelukt…gr.Jantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *