[exif=”wp-content/photos/tortels.jpg”]

Nou ja, ik heb een probleempje, eigenlijk mijn webhost, met mij dan.  Afgelopen woensdag kreeg ik een tweede waarschuwingsbericht: ik gebruikte te veel bandbreedte en moest daar iets aan doen. Als komende dinsdag de gebruikte bandbreedte nog te hoog was zou mijn website afgesloten worden.

Maar ja, wat kan ik doen? De foto’s kleiner maken? Minder foto’s plaatsen? Jullie vragen mijn website wat minder vaak te bezoeken? (net als op mijn voederplank vanmiddag kan het hier best druk zijn) Geen van allen oplossingen die mij aanstonden en dus zag ik het er al van komen: vanaf dinsdag of woensdag mijn website op zwart.

Het enige wat er opzat voor mij was een andere webhost vinden. En dan natuurlijk nog de klus om mijn hele website over te zetten naar de andere site: 1065 logjes, 5599 reacties, 6 pagina’s en ongeveer 3800 foto’s.  Het was flink stoeien en uitproberen (mijn website was te groot voor de standaard procedure) maar het is gelukt. Nou ja, bijna. Hier en daar kraakt het nog een beetje maar als het goed is zie je nu marmein.eu in de adresbalk staan. Mijn domeinnaam moet ik nog over laten zetten.

Ik kan nu  in iedergeval een tijdje vooruit. ipv 2,5x de toegestane bandbreedte mag ik nu nog ruim 5x zoveel genereren voor dezelfde prijs.