[exif=”wp-content/photos/peper.jpg”]
Marmein heeft dit weekend een kleine miskoop gedaan. “Snoeppaprika’s ” stond er bij deze grappige kleine paprika. Dat leek mij wel leuk en lekker voor bij de borrel. Helaas voor SchoonzusE bleken deze paprika’s regelrechte pepertjes.
Tja, wat nu te doen met 2 doosjes van deze rode dingetjes?
Ik stond ook een keer een paprika te snijden. Tenminste ik dacht dat het een paprika was en ik krabde aan een geïrriteerd plekje in mijn nek….. op slag veranderde de irritatie in een brandend gevoel?
Voorzichtig proefde ik de ‘paprika’…… jawel een peper.
Die lusten wij wel, alleen snijd ik ze veel fijner en was ik na het snijden mijn handen, om te voorkomen dat ik per ongeluk peper in mijn ogen wrijf.
Ze zijn best lekker bij het roerbakken. Als ze een tijdje mee smoren worden ze milder.
Oke ik heb een Gravatar….. maar hoe wordt die hier zichtbaar?
Ik zie je gravatar wel Karin
zie bijvoorbeeld dit recept:
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpags/verecept_sambal.htm
Ik zou er denk ik paprikasambal van proberen te maken. Geen idee hoe het moet, maar het kan nooit moeilijk zijn.
Door de pasta!
Aha ik zie de gravatar nu ook……
Die kun je zo invriezen. En als je iets klaarmaakt waar wel wat pit in mag, dan snij je een stuk van een pepertje af en bakt dit mee. Ik gebruik daar Madame Jeanette’s voor. Dus niet weggooien!
En nooit je lenzen ’s avonds uitdoen als je met je vingers aan die pepers hebt gezeten, want dan branden je ogen uit je kop!