Ochtend

1 Februari, ochtend


[exif=”wp-content/photos/1feb09_4.jpg”]

Vanmorgen was ik vroeg wakker. Vanuit het keukenraam zag ik de lucht langzaamaan verkleuren. Het koste mij even moeite om de koffieautomaat uit te zetten en mijn warme huisje te verlaten om de zonsopgang te fotograferen, maar ik ben het toch maar gaan doen.

Ik wilde dit keer wel eens vanaf de andere kant van de IJssel naar de zonsopgang gaan kijken Het probleem is dan altijd een goede plek om uit te stappen. De weg op de dijk is smal en kronkelig. De bermen zijn zacht en gaan al snel stijl naar beneden. Deze morgen zag ik echter een klein weggetje van de dijk naar de IJssel lopen.

Even verderop hielt het asfalt op en werd het een zandweg vol met diepen kuilen. De spullen die ik gisteren uit mijn vaders huis had meegenomen stonden nog achterin en rammelden heftig bij elke kuil die ik niet kon ontwijken.

Aan het eind van het pad stond ik pal naast de IJssel en kon ik vanuit de auto de zonsopgang bekijken. Gelukkig maar, want bij het uitstappen op een foto te maken bleek de wind ijzig koud.

Vanmorgen helaas geen knallend kleurende wolken maar een bijna ‘geruisloze’ zonsopgang. Jammer, maar ik heb nu wel weer een nieuw fotoplekje gevonden. Ik besloot weer naar huis te gaan maar eenmaal op de weg zag ik de zon verstoppertje spelen met de wolken. In plaats van linksaf over de oude ijsselbrug richting huis te gaan ging ik nog even rechtdoor.


[exif=”wp-content/photos/1feb09_3.jpg”]

Vanaf het punt waar ik nu stond, kwam de zon precies achter de IJsselcentrale op.


[exif=”wp-content/photos/1feb09_2.jpg”]

Ik ben blij dat ik er toch even uit ben gegaan. Spectaculair was de zonsopgang deze morgen niet maar heerlijk was het wel.


[exif=”wp-content/photos/1feb09_1.jpg”]

8 gedachten over “1 Februari, ochtend

 1. Stoer hoor, zo vroeg opstaan op zondag. Maar wel met resultaat!

  Toen ik wakker werd (overigens voor de derde keer dankzij de katten) was de zon allang op en sneeuwde het een beetje. Bij jullie niet?

 2. Zi voelt het inderdaad Marie Claire!

  Vanmorgen scheen het zonnetje maar een tijdje geleden betrok het en begon het zachtjes te sneeuwen. Nou ja sneeuwen, het lijkt meer alsof iemand zijn haar met roos staat los te schudden.

 3. Mooi hoor die foto van de IJssel centrale.
  Prachtig van kleur en goed scherp die pijpen.
  Het lag al in mijn verwachting dat je veel IJsselfoto’s zou gaan nemen.
  Iedere keer weer mooi.

 4. *gniffel*.. Ja, hier sneeuwt het ook op die manier.. Als je net even met je ogen knippert heb je het gemist.. En gelukkig blijft het ook niet liggen :mrgreen:

 5. Erg moedig om je warme huisje zo vroeg te verlaten, maar er voldaan weer naartoe terugkeren is waarschijnlijk nog veel fijner… Ik krijg het niet voor elkaar om met die gure wind en kou op de fiets te springen en naar een fotogebied te gaan. Misschien in het voorjaar maar weer eens nieuwe pogingen wagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.