Ochtend

11 Februari, ochtend


[exif=”wp-content/photos/hindelopen.jpg”]

Toen ik gisteravond thuis kwam wilde ik mijn boodschappen even op de wasmachine zetten zodat ik mijn schoenen uit kon trekken. Maar er bleek al iets op te staan, in het vage licht van de straatlantaarn zag ik alleen een donkere , rechthoekige vorm. Mijn gereedschapskist dacht ik, vanmorgen zag ik echter dat het een mangelbak was.

Toen ik een jaar of 18 was besloot ik dat ik eerst Nederland moest gaan bekijken voor ik naar het buitenland zou gaan. Vanuit Sappemeer fietste ik op mijn witte opoe-fiets o.a. naar Hilvarenbeek en Vlissingen om vervolgens via Heemskerk als laatste stop bij een oom en tante in Hindelopen te gaan slapen. Daar aangekomen had ik nog 1 gulden Van die gulden kocht ik een lootje, als ik mij goed herinner was dat van de voetbalclub. En zowaar, ik won de hoofdprijs. Een mangelbak met hindeloper schilderwerk van H.B.

Jarenlang heeft de bak bij mijn ouders aan de muur gehangen, nu het huis leeggehaald moet worden heb ik de bak meegenomen. Nu er nog een plekje voor vinden.

2 gedachten over “11 Februari, ochtend

  1. Leuk verhaal achter zo’n mooi schilderwerkeje uit Hindelopen.
    je ziet er er nog volop, vidn het heel mooi en kunstig gemaakt.
    Gezellig plaatsje ook.
    groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.