Tuin

Mus


[exif=”wp-content/photos/mussensoorten.jpg”]

Eigenaardig. Tot voor kort was het mij niet eens zo heel erg opgevallen. Maar toen Frank het mussenwolkje voor mijn raam zag bij de vetbollen en voerderplank, wist hij te vertellen dat het ringmussen en huismussen waren. Vandaag is het weer een drukte van belang bij het voedsel. Een mooie gelegenheid om het mijzelf eens duidelijk te maken welke nu de ringmus en welke nu de huismus is.

Eens kijken…… euh, ik heb het opgezocht, zou het nu dus moeten weten……….     Nog maar eens opzoeken dan: De rechter is dus een huismus en de linker is een ringmus. Nu niet meer vergeten.

8 gedachten over “Mus

 1. Tssssss dat je dat niet wist…..
  ik zal het nog ff moeilijker maken er is ook een heggemus,
  zagen we regelmatig bij mijn ouderlijke huis, meestal onder de voederplank

 2. De ringmus vindt het blijkbaar goed toeven in Zwolle. Mijn moeder verbaasde zich namelijk er altijd over hoeveel van die ringmussen er bij ons in de tuin zaten.

 3. zo is het marmein,
  je bent een goede leerling 😆 😆 😆
  nu dat vrouwtje nog,
  geen idee wat dat is …
  🙂

 4. Een heggemus ken ik wel. Die had ik laatst nog bijna onder de fiets, liep doodleuk aan de rand van het fietspad naar voedsel te zoeken.

  Het vrouwtje is dacht ik een vinkje. En anders is het een huismus. Bij ringmussen zien de mannetjes en vrouwtjes er hetzelfde uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.