Ochtendwandeling


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_1.jpg”]

Heerlijk vind ik ochtenden als deze. Een stille, nevelige wereld waarin alles eenbepaalde  zachtheid mee krijgt. Daar waar je anders direct ziet wat iets is, zie je nu ineens andere details opvallen. Ik heb vaker rondgewandeld over het heideveld bij de schaapskooi van Heerde. Waar anders zich de heide uitstrekt, valt nu ineens het heuvelachtige op van het terrein.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_2.jpg”]

En waar mist is, zijn natuurlijk ook druppels te vinden. Vooral in de plukjes wol die overal aan de struiken en laaghangende takken van bomen blijven hangen


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_6.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_4.jpg”]

Langs de bosrand staan berken. Witte dunnen geesten in de mist tegen de donkere achtergrond van het bos.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_7.jpg”]

Anderen staken weer eenzaam hoog boven de heide uit.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_8.jpg”]

En zoals elke winter is er ook nu in deze schijnbare grijze wereld kleur te bewonderen, zoals bijvoorbeeld het dooiermos.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_9.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_5.jpg”]

Dan valt mijn oog op wat blaadjes van een braamstruik. De meeste takken zijn kaal en laten net hun eerste knoppen openknappen. Deze tak had de blaadjes van vorig jaar nog even vastgehouden.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_10.jpg”]

Om bij de blaadjes te komen moest ik over wat heidestruikjes heen stappen. In een flits zag ik een eenzaam takje waar wat schapenwol aan hing. Tenminste, ik dacht dat het schapenwol was, maar omdat het zo netjes tegen het takje aan leek te liggen heb ik nog maar eens goed gekeken. En zowaar, het was geen wol maar een rups.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_12.jpg”]

Daar ben ik maar even voor languit op de grond gaan liggen. Een rups in de winter, dat heb ik nog niet eerder gezien. En omdat het altijd verstandig is om bij het fotograferen met de achtergrond te spelen, heb ik de rups ook van een andere hoek gefotografeerd.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_13.jpg”]

Het was even zoeken naar de kop van het beestje maar uiteindelijk vond ik hem: de rups bleek op zijn kop te hangen.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_11.jpg”]

Ondertussen werd het later en kwamen er dus ook steeds meer wandelaars met honden op het heideveld. Het werd tijd om het bos eens op te zoeken. Ook daar deed de lichte nevel weer wonderlijke dingen met de doorkijkjes.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_15.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_14.jpg”]

Op een van de berken in het bos zag ik deze tondeldoos groeien. Wonderlijk hoe hij bijna vierkant lijkt en uit gestapelde schijven lijkt te bestaan.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_16.jpg”]

Teruglopend naar de auto kwam ik langs de schaapskooi. Van verre was het hoge geblaat van de lammetjes al te horen. Door de warmte in de stal besloeg mijn lens meteen. Ik had hem nog even schoongemaakt, maar zo te zien aan de foto niet helemaal goed.


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_17jpg”]

Ik zag menig lammetje aan een oor van hun moeder knabbelen, of deze moeder het nu zo prettig vond?


[exif=”wp-content/photos/1mrt09_18.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Ochtendwandeling”

 1. Jetske avatar

  Schitterende serie.

 2. ineke avatar
  ineke

  mooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 3. Marie-Claire avatar

  Mooi, dank je voor deze druppels en die bovenste schapenfoto vind ik juist door het ‘iets’ beslaan van je lens wel erg sfeervol !

 4. Carin avatar
  Carin

  Wat een práchtige foto’s maak je zeg, daar kan ik voorlopig alleen nog maar van dromen (ben pas begonnen met digitale fotografie). Wat ik ook heel erg prettig vind is dat de exif-gegevens eronder staan, daar leer ik altijd veel van. En dan ook nog welk objectief is gebruikt, helemaal top!
  Groetjes,
  Carin

 5. FotoAnna avatar

  Schitterende serie Marmein !!
  Ik heb genoten… en prachtig hè die rups… 🙂
  Lieve groetjes van Anna

 6. Margo avatar

  Dit zijn de laatste foto’s van de winter. Nu wil ik mooi, zacht, warm licht en kleur, kleur en KLEUR! Op naar het voorjaar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *