[exif=”wp-content/photos/telefoon.jpg”]

Mijn telefoon heeft een niet al te hard belgeluid. Wanneer ik in een andere kamer ben bijvoorbeeld, kan ik hem nog maar net horen.  En omdat ik dan niet weet hoevaak hij al is overgegaan voor ik hem hoorde, loop ik maar zo snel mogelijk naar het toestel toe.

Maar de laatste tijd gebeurde het regelmatig dat ik de telefoon meende te horen, een sprintje trok naar de woonkamer en vervolgens geen telefoon meer hoorde. Eigenaardig, wat zou er toch aan de hand zijn? En het gebeurd altijd wanneer ik net mijn schoenen in de bijkeuken uittrek.

Gistermorgen was ik lekker in de tuin aan het klooien toen ik weer mijn telefoon hoorde overgaan. Dit keer merkte ik echter dat het geluid niet uit mijn huis kwam maar van het dak van de buren. Daar zat een spreeuw zijn hoogste lied te zingen: precies mijn telefoon