16 Maart, ochtend


[exif=”wp-contact/photos/pindablok.jpg”]

Toen ik afgelopen weekend in het tuincentrum was om wat zaad te kopen, bleek het vogelvoer voor de helft van de prijs te zijn.  Tussen de vetbollen en pindazakjes lagen ook blokken met een lichtbruine smurrie. Volgens het opschrift waren het gemalen pinda’s met vet wat een hoog voedingsgehalte had voor de vogels. Het kon natuurlijk geen kwaad om dat eens te proberen.

En nu staat het ding als een bijna buitenaards wezen op de voederplank. Er zit wel een oogje aan waarmee ik hem kan ophangen, maar ik kan mij niet voorstellen dat de vogels daar aan kunnen hangen. De mussen en koolmezen hebben nog niet uitgevogeld wat voor een ding dit is. Alleen dit pimpelmeesje zie ik er regelmatig van snoepen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “16 Maart, ochtend”

  1. Ank avatar

    Het wordt door de vogelbescherming eigenlijk afgeraden dit nu nog op te hangen en te voeren omdat het vet bij de jonge vogels die over een aantal dagen/weken uit het ei komen diarree veroorzaakt en vervoglens de dood. Het enige wat nu nog mag is zaden (geen pinda’s!!!) en brood.

  2. Marmein avatar

    @Ank: dat dacht ik ook altijd Ank, maar vorig jaar zag ik op een tv-uitzending met Nico de Haan dat die redenatie niet meer klopt. Op de site van de vogelbescherming staat hier een heel artikel over. Daar adviseren ze juist om door te gaan met (de juiste) voedingsmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *