20 Maart, ochtendnevelen

Gistermorgen was ik voor het ontbijt aan even op de fiets gestapt. Boven de slootjes tussen de weilanden hing een lichte nevel en met het zonnetje dat net op kwam zag het er prachtig uit. Het dichtstbij zijnde open gebied voor mij zijn de weilanden richting ’s Heerenbroek, en dus fietste ik die kant op.

Rechts van mij was over de weilanden geen nevel meer te zien, alleen nog de witte rijp door de afgelopen nachtvorst. Rechts van mij, richting Stadshagen was ook geen nevel te zien en een beetje teleurgesteld fietste ik verder. Dan maar even verderop de dijk op en naar huis.

[singlepic id=359 w=670 h=453 float=]

Maar vlak bij ’s Heerenbroek  zag ik ineens een lage nevel hangen, en veel dikker dan ik vanuit huis had gezien. Snel stak ik de weg over om daar wat foto’s te kunnen maken.

[singlepic id=379 w=670 h=453 float=]

Ik heb mijn camera standaard op automatische witbalans staan. De kleur werd met die instelling heel anders wanneer ik tegen het licht in fotografeerde dan wanneer ik dat niet deed.

[singlepic id=370 w=670 h=453 float=]

Ik fietste verder, bij ’s Heerenbroek rechtsaf om tussen de weilanden door te kunnen fietsen zodat ik de zon achter de nevel had.

[singlepic id=381 w=670 h=453 float=]

[singlepic id=362 w=670 h=453 float=]

Het witte gras in de berm was van dichtbij prachtig om  te zien. Overal hingen bevroren druppels aan de sprieten. Het doet je afvragen wat voor druppels dat toch zijn. Is het dauw en betekend dat dat de nachtvorst pas tegen de ochtend is begonnen?

[singlepic id=360 w=670 h=453 float=]

[singlepic id=383 w=670 h=453 float=]

In de berm stond ook nog een schermbloem, altijd mooi om te fotograferen vind ik. Al was het bij deze wel wat lastig om dat hij wat lager op een steile oever stond waardoor ik vreemd moest balanceren om foto’s te kunnen maken.

[singlepic id=371 w=670 h=453 float=]

[singlepic id=367 w=670 h=453 float=]

Het werd tijd om weer naar huis te fietsen, er waren nog klusjes te doen. De terugreis ging via de IJsseldijk. Hier geen teken van nevel te zien, alleen heldere luchten. Overal in de uiterwaarden van de IJssel waren vogels te zien. De meesten hadden al paartjes gevormd. Mijn komst veroorzaakte hier en daar onrust onder de vogels, helemaal wanneer ik even afstapte om een foto te maken.

[singlepic id=373 w=670 h=453 float=]

Het was weer genieten vanmorgen, zulke ochtenden mogen er vaker zijn van mij.

[simpleviewer=17,680,850]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “20 Maart, ochtendnevelen”

  1. Marie-Claire avatar

    Vind dat je gelijk hebt, mocht vanochtend héel vroeg aan het werk (zodat nu half noord-west NL in de file staat 😆 ) maar het weer is en was super.. :mrgreen:

  2. Ank avatar

    Wat een schitterend mooie serie is dit weer!

  3. Margo avatar

    Wat een beeldschone serie. Zo stil en zo zuiver.