[exif=”wp-content/photos/25mrt09_1.jpg”]

Gisteren waren er zulke mooie luchten te zien dat ik na het werk nog even op pad ben geweest met de camera. Ik moest toch nog even naar de winkel en dat kon best wel met een kleine omweg.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_2.jpg”]

Al zag het er dreigend uit, het bleef gelukkig de hele tijd droog.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_4.jpg”]

Op de dijk aangekomen bleek het er knap frisjes te zijn. Hier en daar vlogen wat ganzen heen en weer, in de verte was een grote zwerm spreeuwen te zien. De zonsondergang werd helaas verborgen door een pak wolken.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_6.jpg”]

Vlak boven de horizon was nog een vleugje te zien van het zonlicht. En zoals altijd steekt het kerkje van Zalk er altijd mooi tegen af.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_5.jpg”]

De groepen spreeuwen die overal rondvlogen verzamelden zich op een punt waar ik even later op mijn fiets langs kwam. De bomen daar leken weer vol in blad te staan door de grote hoeveelheid spreeuwen.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_8.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_7.jpg”]

De takken van de populieren bogen door onder het gewicht van al die vogels.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_9.jpg”]

Het begon al aardig donker te worden, tijd dus om door te fietsen naar de winkel. Nog een keer vlogen de vogels massaal op uit de bomen. Meteen was er een roffelend geluid te horen: een schuurtje met golfplaten werd belaagd door uitwerpselen van de spreeuwen. Gelukkig voor mij en mijn lens vlogen ze van mij vandaan en kon ik schoon mijn weg vervolgen.


[exif=”wp-content/photos/25mrt09_10.jpg”]