Fauna

Rovers beroofd


[exif=”wp-content/photos/rovers.jpg”]

Toen ik gisteren naar het werk fietste was er boven mijn hoofd ineens een hoop herrie te horen. Het nest van ekster werd geroofd door kraaien. Een van de kraaien had al een ei te pakken, de andere was bezig om het nest verder open te wrikken om ook bij het andere ei te komen. De eksters hipten er machteloos om heen. En zo werden de rovers dus zelf beroofd.

Toen ik ’s middags weer naar huis fietste waren de eksters weer druk bezig met het herstellen van het nest.

2 gedachten over “Rovers beroofd

  1. Vorig jaar heb ik gezien dat eksters en kraaien samenwerkten bij het verjagen van een kat die het gemunt had op een jonge ekster. Toen de ouder eksters alarm sloegen toen ze de kat in de gaten kregen kwamen in no time een tiental kraaien en eksters te hulp en hebben de kat eerst behoorlijk in het nauw gebracht en daarna verjaagd. Zo kan het dus ook.

  2. Tja, de natuur is hard soms.

    Zag vandaag bij beeefdelente.nl ook zoiets. In de kast van de torenvalk zat een holenduif te broeden. Die werd vandaag weggejaagd door kauwen die hun nest in de kast gingen bouwen. de eitjes van de holenduif werden ook opgepeuzeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.