Gelukt

Gisteren was het zulk mooi weer en zagen de terrasjes er vanuit ons kantoor wel heel aanlokkelijk uit. We besloten een ijsje te gaan eten zodat we ook even konden genieten van het mooie weer.

Ondanks de gezellige drukte op de terrasjes voelde het plein toch wat leeg. De eend die de afgelopen twee jaar op een van de riet-bakken in de vijver een nest had gehad, was er nu niet meer. Door groot onderhoud aan het riet is dat nu een ongeschikte plek voor een nest geworden.

Maar terwijl ik van mijn milkshake dronk zag ik ineens beweging in een van de grote bloembakken op het plein. Tussen de narcissen en primula’s door zag ik een eendenkop naar buiten steken. Het is madam weer gelukt. Ze heeft haar nest weer op het plein weten te maken, en zit gezellig met de andere gasten op een terras.

Het zal straks wel weer een reddingsactie gaan worden vrees ik: de jonge eendjes kunnen straks niet bij het water komen vanwege de hoge stenen randen rondom de vijvers. En eenmaal in de vijver zijn er niet veel droge plekken waar ze kunnen rusten en een warm plekje hebben onder moeders vleugels.


[exif=”wp-content/photos/eend2009.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Gelukt”

 1. Margo avatar

  Hihi die eenden zijn ook net gek! Je herinnert me aan een foto die ik vorig weekend maakte van een eend die ook een mooie schuilplaats had. Zal de foto er ook nog opzetten.

 2. frank avatar
  frank

  maandag ga ik meteen even kijken,
  niet in een vijver, maar in een bloembak dus
  🙂

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Het is die voor het cafe Lübeck

 4. […] herinnerde met haar eend die verstoppertje speelt, aan de eend die ik, met enige moeite, zag in het park vorige […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *