4 April, ochtend

Geplaatst op


[exif=”wp-content/photos/IMG_8875_copy.jpg”]

Toen ik gisteren in de tuin zat zag ik een pimpelmees met nestmateriaal in zijn bekje op de sering zitten. En jawel, hij vloog naar het nestkastje dat ik voor mijn verjaardag kreeg.

Het was gisteren een af en aanvliegen met takjes, gras en mos. En elke keer wanneer het pimpelmeesje weer naar buiten kwam werd er even stevig tegen de rand van het  gat aan getikt. Zou hij het gat te klein vinden of is het alleen testen op stevigheid?


[exif=”wp-content/photos/IMG_8871.jpg”]

4 reacties op “4 April, ochtend&rdquo

 1. Goedemorgen Marmein,
  Wat fantastisch dat dit in je tuin te volgen is. Prachtige foto’s. Ken je de site http://www.beleefdelente.nl ? Daar kun je ook in nestkasten kijken en alles volgen. Bij ons zit een merel op ooghoogte en duidelijk in het zicht te broeden. Is al eens fout gegaan doordat eksters de kleintjes uit het nest roofde. Dat nest zat overigens best goed verstopt. Het wordt dus afwachten. Fijne dag en geniet van je logeetjes!

 2. Mooie foto’s Marmein. Tegen de kast tikken heb ik vogels bij beleefdelente.nl ook al zien doen.
  Misschien testen ze het idd wel. :-)
  Heb het de kauw ook zien doen in het hok van de steenuil.(bij beleefdelente.nl)
  Maar ja, door dat gat paste die robuuste kauw niet met z’n harkerige poten.

 3. Dat getik hoor ik ook steeds bij het nestkastje van de buren. Ik vroeg me ook al af of hij het gat te klein vond… Mijn huisje staat nog te huur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.