Arme Xarak

Gisteravond moest ik even een uurtje weg voor zangles. Toen ik terug kwam zat Xarak verfromfraaid uit. Zijn vacht zag er rommelig uit en her der staken er plukken haar uit. Hij zat in elkaar gedoken, zijn kop diep weggetrokken tussen zijn schouders.

Op mijn vraag of hij misschien gevochten had kreeg ik een diep gegrom te horen. Elke vraag die ik daarop stelde werd steevast met een zielig, bijna klagerige grom beantwoord. Dat betekende niet veel goeds. En toen hij naar mij toe wilde komen voor een knuffel bleek hij niet op zijn rechter voorpoot te kunnen staan.

Met grote voorzichtigheid zocht hij een manier om zijn pootje zo neer te zetten dat hij toch kon lopen. Het duurde even maar eindelijk lukte het hem om al hinkent naar mij toe te komen. Toen hij al kreunend van de houten bank af sprong ging het mij door merg en been. De rest van de avond heeft hij bij mij op schoot gelegen terwijl ik maar twijfelde over wat te doen.

Naar de dierenarts? Mischien had hij niet gevochten met een kat maar was hij gegrepen door een hond en was zijn voorpoot gebroken? Of was hij toch aan het vechten geweest en had hij een wondje onder zijn poot van een nagel? Zou een bezoek aan de dierenarts niet te veel stres opleveren?

Uiteindelijk heb ik het voor de nacht maar even aangezien. Vanmorgen was Xarak al weer een stuk beter. Toen ik niet snel genoeg het blik voer opende stond hij zelfs al op zijn achterpoten tegen het aanrecht aan te miauwen.  Hij loopt nog een beetje mank en doet alles nog wat langzaam, maar verder lijkt alles weer normaal. Gelukkig maar.

En nu weer wat opgeknapt is en er wat beter uit ziet, smeerde ik vanmiddag hem verf op zijn kop. Meneer staat er weer mooi op.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Arme Xarak”

 1. gusta avatar
  gusta

  Ja, het is de tijd. Ik hoor ’s nachts ook veel kabaal en geschreeuw van katers. Let wel op dat hij geen abces heeft opgelopen. Dat kan zich na dagen nog voordoen. Een kat kan er erg ziek van zijn.
  Fijne rustige Paas voor jou en Xarak
  Gusta

 2. Karin avatar

  Wij hebben geen kat, daarom zijn we dol op de buurkat, lapje papje. Gisteren kwam ze weer onze tuin binnen, op 3 poten. Tot verbazing van mijn jongste zoon deed ze dat bijna even snel als op 4 poten en kon ik hem het voordeel van 4 poten over 2 uitleggen.

  Ik heb geprobeerd te kijken wat er met haar poot was, om erachter te komen dat ze er nog steeds hard mee kon krabben, auw!

 3. Margo avatar

  Ach guttie, zielig!! 😥
  Hij heeft vast op z’n donder gehad van de buurkater en z’n ego was flink gekrenkt. Dat was ‘ie de volgende dag weer vergeten vermoedelijk. Gaat het nog steeds beter?
  Het is ook wel een aandoenlijke foto van Xarak, met z’n koppie zo scheef en die lik verf op z’n voorhoofd. 🙂 Ach guttie. ‘T is ook wat voor zo’n ouwetje om te verhuizen en zich in de gevestigde hiërarchie van de nieuwe woonomgeving te moeten inpassen! Geef ‘m maar een dikke knuffel van mij.

 4. Marmein avatar

  Zielig he? Maar meneer lijkt weer helemaal boven Jan vandaag Hij hinkt niet meer en tot nu toe geen zwelling te zien. Hij durft ook nog steeds naar buiten te gaan dus dat zit ook wel goed 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *