Harig


[exif=”wp-content/photos/grote_wolzwever1.jpg”]

Tussen alle dode bladeren van mijn skimmia’s op stam zaten hier en daar nog wat groene blaadjes, geen gezicht dus. En omdat ik op een van de takjes een kleine uitloper zag zitten leek het mij verstandig om al die takken met dode bladeren weg te knippen zodat het jonge spul de ruimte kreeg.

Gisteren keek ik of er zich nieuwe uitlopers hadden aangedient, maar helaas. Het uitlopertje dat ik had gezien was groter geworden maar er hadden zich nog geen nieuwe aangedient. Ik keek nog wat beter en ineens zag ik wat bewegen: een eigenaardig insect dat een kruising leek te zijn tussen een vlieg en een hommel zonder kleur.

In eerste instantie kon ik niet goed zien hoe het beestje nu op de struik zat. Hielt het zich nu vast aan een takje of was het er op vast geprikt door een vogel? Maar nee, het insect hield zichzelf vast aan een takje. Zijn rare snuit omhoog gestoken.


[exif=”wp-content/photos/grote_wolzwever2.jpg”]

Nadat ik een paar foto’s had gemaakt begon hij ineens zijn vleugels snel op en neer te bewegen, als een stripfiguur die probeert hard weg te rennen maar op dezelfde plek blijft staan.


[exif=”wp-content/photos/grote_wolzwever3.jpg”]

Ik kon nog net even een foto van zijn zijkant maken (zijn vleugels onzichtbaar doordat ze zo snel heen en weer gingen) voordat hij het takje losliet en met zijn lange poten onder zijn lijfje naar beneden bungelend weg zweefde. Toen ik zijn naam vond op het internet bleek hij bij het vliegen zijn naam eer aan te hebben gedaan: de grote wolzwever.


[exif=”wp-content/photos/grote_wolzwever4.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

6 reacties op “Harig”

 1. Margo avatar

  Wat maf! Gaf jou de gelegenheid oven schitterende foto’s te maken!

 2. Marie-Claire avatar

  Wat een schitterende foto’s zeg !

 3. Margo avatar

  Je hebt toch niet z’n voorpootjes weggesnoeid? 😕

 4. Marmein avatar

  nee, joh, dat snoeien heb ik een week geleden al gedaan (van de struik dan 😉 )

 5. Marie-Louise avatar
  Marie-Louise

  ik heb zelden zulke prachtige foto’s gezien, ongelofeloos

 6. mart avatar
  mart

  ik heb hem net gezien héél raar beestje 😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *