[exif=”wp-content/photos/meerkoet1.jpg”]

Gisteren heb ik een tijdje aan het water in het gras gezeten. Het zonnetje scheen mild en de watermuntplantjes geurden heerlijk. De meerkoet zat nog steeds op haar nest. Ondertussen zijn de futen aan de andere kant van de boom ook een nest aan het maken. Dat ze daarvoor zo af en toe een takje van het nest van de buren pikten leek de meerkoet niet te deren.

Maar toen er andere meerkoeten in de buurt kwamen werd het een heel andere zaak.


[exif=”wp-content/photos/meerkoet2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/meerkoet5.jpg”]

De andere meerkoet verliet het nest om mee te helpen met het verjagen van de indringers. Het ging er eventjes heftig aan toe.


[exif=”wp-content/photos/meerkoet3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/meerkoet4.jpg”]

De twee nieuwkomers gingen maar weer terug naar waar ze vandaan waren gekomen en het echtpaar keerde terug naar het nest. Ik bedacht mij dat het maar goed was dat het snel over was zodat de eieren niet te lang bloot zouden liggen toen ik ineens beweging in het nest zag: een paar rode kopjes staken boven de rand uit. Jammergenoeg net te ver en te klein om ze goed op de foto te krijgen, maar het moet maar even zo.


[exif=”wp-content/photos/IMG_9433_copy.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/IMG_9430_copy.jpg”]