20 April, ochtend


[exif=”wp-content/photos/elvenbloem.jpg”]

Gisteren ben ik met ZusA naar Appeltern geweest. Zij wou schuttingen bekijken en ik indelingen van tuinen. Veel bloemperken lagen er nog kaal bij. Ook de muren toonden nog niet veel bloemen. Daardoor was de opbouw van de tuinen goed te bekijken. Dat geeft heel wat ideetjes. Het ene moment wilde ik een muur in de tuin, dan weer een kas, of toch maar een afdak…. Kortom, de tuinplannen liggen nog lang niet vast.

Wat wel vast staat is dat ik veel schaduwplekken in de tuin heb en dat wordt dus zoeken naar beplanting voor in de schaduw. Eentje heb ik al: de elvenbloem (epimedium). Een bodembedekkend plantje dat in de schaduw geplant kan worden. De bloemetjes zijn heel klein maar ontzettend leuk. De blaadjes staan op ranke steeltjes en wiegen in de wind. De gele variant had ik al, deze witte kon ik gisteren kopen op Appeltern. Nu nog opzoek naar de grandiflorum

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “20 April, ochtend”

  1. Margo avatar

    Varens, hosta’s kunnen ook allemaal goed in de schaduw. Ik heb vandaag ’n passieflora gekocht, de andere heeft tegen het eind van de winter toch de geest gegeven. Heb je maar één foto gemaakt?? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *