Ochtend

24 April, ochtend


[exif=”wp-content/photos/rupsje.jpg”]

Toen ik gisteren achter mijn buro zat zag ik een klein zwart stokje op een eigenaardig trage manier naar beneden komen. Eenmaal aangeland op wat papieren krulde het stokje zich een stukje op om zich daarna horizontaal uit te strekken: verhip, een heel klein rupsje. Hoe komt die nou 3 hoog in een kantoorgebouw terecht?

4 gedachten over “24 April, ochtend

  1. Mee gekomen in bloemen of een plant. Ik had papyrus planten waar allemaal kleine zwarte spikkeltjes uit kwamen vallen. Later zag ik piepkleine groene dingetjes. Die al plek groeiden tot kleine rupsjes. En nadat ik alles van de plant had gespoten bleef er één over die een grote dikke rups werd. Ik vroeg later aan het tuincentrum hoe dat kon, en dat kon als er een vlinder binnen was geweest. Neem ‘m mee naar huis en wacht tot het een coconnetje wordt, en weer een vlinder. Tenminste zo gaat dat, dacht ik. Dan kun je dat hele proces fotograferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.