[exif=”wp-content/photos/IMG_0065_copy.jpg”]

Gistermorgen ben ik met een ommetje naar het werk gefietst, in de hoop druppels en nevels te kunnen fotograferen. De nevels waren er niet en van een overdaad aan druppels kon ik nu ook niet echt spreken. Maar ze waren er wel, en dat werd dus fotograferen.

Op een bijna wit uitgebleekte pinksterbloem zat een insectje. Het leek alsof hij de pinksterbloemblaadjes als beddegoed had gebruikt en nu verstoord naar mij opkeek met de vraag waarom ik hem zo vroeg kwam wekken.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0069_copy.jpg”]

De grashalmen stonden er alweer prachtig bij, al waren ze wel druppelloos.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0070_copy.jpg”]

Op een veldje waar ik eerder deze week het drieblad fotografeerde waren er wel heel wat druppels te bewonderen. Vooral de paardenstaart (?) weet op een mooie manier de druppels vast te houden.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0116_copy.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/IMG_0114_copy.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/IMG_0124_copy.jpg”]

Bijna alle pinksterbloemen zijn al weer uitgebloeid, alleen hier en daar waren nog enkele frisse bloemen te vinden.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0122_copy.jpg”]

Over de grond kroop hagewinde, tenminste ik neem aan dat het hagewinde is. Veel plantjes die in het veld stonden werden door de hagewinde gebruikt om naar boven te klimmen, zoals ook bij deze pinksterbloem.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0120_copy.jpg”]

Wat ik in mijn tuin als onkruid bestempel, stond hier als een juweeltje in het vroege ochtendlicht.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0112_copy.jpg”]

En het was even zoeken, maar ik heb ze toch gevonden: vliegen die na de koude nacht wachten op de zon. Eentje had nog een prachtige druppel op zijn lijf.


[exif=”wp-content/photos/IMG_0130_copy.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/IMG_0138_copy.jpg”]

En toen werd het weer tijd om naar het werk te gaan, natuurlijk weer met een zeiknatte broek van het knielen in het natte gras. En ik had mijn regenbroek nog wel in de fietstas zitten.