[exif=”wp-content/photos/tulpenmist2.jpg”]

Koninginnedag begon met mist. En omdat ik wel eens bloembollenvelden onder andere omstandigheden dan zonnig wilde fotograferen ben ik naar de NoordOostpolder gereden. Met een beetje geluk zouden de tulpen nog niet getopt zijn. Bij heel wat velden was dit al gebeurd maar gelukkig vond ik nog een groot veld dat nog niet aan de beurt was geweest.


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist1.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist4.jpg”]

Op zo’n groot veld zijn er altijd tulpen met een andere kleur, en juist die enkele tulpen trekken alle aandacht, ook die van mij.


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist5.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist8.jpg”]

De mist wilde maar niet wijken, en dus bleef ik maar fotograferen. In plaats van grijs leek de mist de kleur van de tulpen over te nemen, een heel apart gezicht. Op de foto komt dat niet echt over.


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist9.jpg”]

Een viertal vogels vliegt om mij heen. Steeds weer gaan ze op de tulpen zitten om mij verstoord aan te kijken. Jammergenoeg net te ver om een foto te kunnen maken door de mist. Ze zijn geel en bewegen hun staarten driftig op en neer: gele kwikstaarten. Die heb ik in geen 20 jaar meer gezien.

Ik ga nog even door met fotograferen voor ik weer naar huis ga. Uiteraard weer met natte en bemodderde broekspijpen.


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist6.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/tulpenmist10.jpg”]