Geduld


[exif =”wp-content/photos/broeden.jpg”]

In November 2007 kocht ik bij het natuurcentrum de Wieden een nestkastje.  Een mezenkastje met een deurtje aan de zijkant waar achter een stukje plastic zit zodat ik af en toe even naar binnen kan gluren. Toen had ik niet gedacht dat ik die aan de muur van een ander huis zou gaan hangen.

Afgelopen najaar heb ik hem naast het raam van de studeerkamer gehangen. Dit voorjaar zag ik heel af en toe een koolmees bij het nestkastje maar of hij er nu ook werkelijk in nestelde? Totdat ik een tijdje geleden de koolmees met een grote dot mos het nestkastje zag binnengaan: jawel, een nestje!

Vanmiddag ben ik even wezen kijken. Eerst zonder camera in de hand, Koolmees was niet thuis en ik kon een zestal eitjes in een zacht bedje zien liggen. Later, toen het zonnetje op het nestkastje scheen, ben ik nog een keer gaan kijken, dit keer met camera.

Dit keer was Koolmees wel thuis en ik moet zeggen, ik heb nog nooit een vogel zo vol verbijstering naar mij zien kijken. Ik had verwacht dat Koolmees wel weg zou vliegen, maar Koolmees bleef zitten, met verbijsterde blik en al.

Ik schat zo in dat het geduld van het echtpaar Koolmees binnenkort beloond zal worden. Natuurlijk ga ik dan weer eventjes bij hen binnen kijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Geduld”

 1. Margo avatar

  Wees voorzichtig hoor, voor je het weet voelen ze zich niet meer veilig en vertrekken ze…

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Ik zal inderdaad heel voorzichtig doen en niet al te vaak kijken.

 3. Ina avatar

  Geloof mij……………. ik zo ook verbijsterd zijn
  als jij ineens voor mijn raam zou verschijnen 😎

 4. Kwebbel avatar

  hihi foto is wel mooi geworden ondanks de schrik van juf Koolmees.

  als de koolmeesjes broeden komt het vrouwtje vrijwel niet van de eitjes af. 10 minuten max.

 5. Henny avatar
  Henny

  Oh, wat geweldig om dit zo duidelijk en van zo dichtbij te kunnen zien.
  Doe je wel heel voorzichtig op die ladder!
  Bedankt dat je ons steeds laat meegenieten van je prachtige, bijzondere foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *