Ochtend

Zonaanbidder


[exif=”wp-content/photos/landkaartje3.jpg”]

Gisteren vladderde er iets oranjes door de tuin. Een klein vlindertje dat vervolgens een van mijn tuinstoelen uitzocht als rustplaats. Maar met het plaatsnemen op de stoel was ook meteen het oranje verdwenen. Daardoor kon ik de prachtige achterkant van de vleugels even bewonderen.


[exif=”wp-content/photos/landkaartje2.jpg”]

Het vlindertje bleek een heuze zonaanbidder. Telkens wanneer de zon even scheen klapte hij direct zijn vleugels open om even van het licht en de warmte te genieten. Maar zodra de zon weer achter de wolken verdween vouwde hij zijn vleugels weer samen.


[exif=”wp-content/photos/landkaartje1.jpg”]

Het was nog even zoeken naar de juiste naam van het beestje maar op de site vlindernet is een handige zoekmethode opgezet en kwam ik er zo achter dat het hier om een landkaartje gaat.

3 gedachten over “Zonaanbidder

  1. zelfs zo’n kleine vlinder geniet van de zon als hij schijnt, net als wij!
    Wat een mooie foto’s van het visdiefje. Knap gedaan hoor.
    m.vr. groet,

  2. Mooie vlinder en prachtige foto’s. En wat een handige website!!! Heb hem meteen opgeslagen in mijn favorieten want foto’s nemen is leuk maar de naam van de vlinder erbij is natuurlijk nóg leuker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.