[exif=”wp-content/photos/landkaartje3.jpg”]

Gisteren vladderde er iets oranjes door de tuin. Een klein vlindertje dat vervolgens een van mijn tuinstoelen uitzocht als rustplaats. Maar met het plaatsnemen op de stoel was ook meteen het oranje verdwenen. Daardoor kon ik de prachtige achterkant van de vleugels even bewonderen.


[exif=”wp-content/photos/landkaartje2.jpg”]

Het vlindertje bleek een heuze zonaanbidder. Telkens wanneer de zon even scheen klapte hij direct zijn vleugels open om even van het licht en de warmte te genieten. Maar zodra de zon weer achter de wolken verdween vouwde hij zijn vleugels weer samen.


[exif=”wp-content/photos/landkaartje1.jpg”]

Het was nog even zoeken naar de juiste naam van het beestje maar op de site vlindernet is een handige zoekmethode opgezet en kwam ik er zo achter dat het hier om een landkaartje gaat.