28 Mei, ochtend


[exif=”wp-content/photos/klaproosheel.jpg”]

Zo onderweg naar het werk is er altijd van alles te zien. Bijvoorbeeld de klaprozen bij de fietsbrug van Westenholte. Prachtige tere bloemen op wiebelige stelen. Het licht van de lage ochtendzon laat de bloemen op lampjes lijken. De dag daarvoor was mij opgevallen dat de klaprozen smorgens bloeiden maar in de middag allemaal verdwenen waren. Ik ben dus maar afgestapt om foto’s te maken. Hadden al die mensen in hun auto’s voor de stoplichten nog wat afleiding ook.


[exif=”wp-content/photos/klaproosachter.jpg”]

De hartjes van de klaprozen blijf ik bijzonder vinden.


[exif=”wp-content/photos/klaprooshart.jpg”]

Er staan verschillende kleuren en soorten klaprozen. De tere kleine die je hierboven ziet en ook de steviger donkerrode klaprozen. De bijen maakten geen onderscheid in kleur of grootte, die vlogen gewoon van bloem naar bloem.


[exif=”wp-content/photos/klaproosbij.jpg”]

Een enkele klaproos was zelfs roze.


[exif=”wp-content/photos/klaproosroze.jpg”]

Het was een prachtig gezicht, de kleuren van de klaprozen, het wit van de kamille, het geel van het koolzaad en het paars van de vogelwikke. En bij het lopen tussen al die pracht kwamen ook nog eens heerlijke geuren vrij. Zaterdag of zondag zou ik er nog eens naar toe gaan om dan in alle rust, zonder de drukke ochtendspits, alle verschillende bloemen op dat stukje grond eens te gaan fotograferen.

Ik fietste verder naar het werk, een paar honderd meter, aan de andere kant van de fietsbrug, werd met een grasmaaier de berm gemaaid. Toen ik ‘smiddags naar huis fietste, bleek ook het prachtige stukje bloemenberm niet ontsnapt te zijn aan de grasmaaier. Alleen een klein stukje is blijven staan, daar was de berm te stijl.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

5 reacties op “28 Mei, ochtend”

 1. Wilma avatar
  Wilma

  Wat een prachtige serie; je boft maar hoor, dat je dit zo maar tegenkomt onderweg naar je werk en dat je dan ook nog de gelegenheid hebt te fotograferen!

 2. Margo avatar

  Ja maak me even jaloers!!

  Het valt mij ook op dat er maar weer raakgemaaid wordt, zonde hoor!

 3. buurvrouw 6 avatar
  buurvrouw 6

  Hoi , ik vind het ook prachtige foto’s, maar die reactie over dat boffen lijkt me niet helemaal waar. Het lijkt mij dat Marmein die moeite neemt om dingen te willen zien; het komt niet zomaar naar je toe en als je oplet: om 6.35 werd de foto op het log gezet dus daar is tijd voor gemaakt. Ik denk dat iedereen mooie dingen kan vinden als daar de moeite en tijd voor genomen wordt.
  Maar het is super dat zij het in de praktijk brengt en dus haar talenten benut.
  groetjes!

 4. Margo avatar

  Vooral de bovenste vind ik mooi, net transparante laagjes papier over elkaar heen. Prachtig! Het is een wonder dat de natuur al die prachtige bloemen steeds weer aan ons toont! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *