[exif=”wp-content/photos/kattenkruid1.jpg”]

Vorig jaar heb ik aan het eind van de zomer twee potjes kattenkruid in de uitverkoop gekocht. Ik heb ze op goed geluk ergens in de tuin neergezet. Nu staan ze prachtig in bloei en is het genieten van de wolk paars/blauwe bloemetjes.

Toen ik er gisterochtend een foto van maakte bedacht ik mij dat sommige mensen dachten dat kattenkruid de katten uit je tuin houdt. Maar kattenkruid is juist een plant met een grote aantrekkingskracht op katten. Xarak eet er af en toe ook van maar ondanks dat ziet de plant er prachtig uit.

Terug in de kamer om een ochtendlogje te schrijven kwam Xarak even gezellig naast mij op de bank zitten. En wat heeft meneer uit zijn bekje hangen? Jawel, een stukje kattenkruid.


[exif=”wp-content/photos/kattenkruid2.jpg”]

Kattenkruid blijkt ook een plant te zijn met aantrekkingskracht voor bijen. Er zoemt er altijd wel eentje om de bloemstengels heen.


[exif=”wp-content/photos/kattenkruid3.jpg”]

Mocht je wat meer over kattenkruid en katten willen lezen, dan vind je hier uitleg daarover.