Ochtend

3 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/IMG_2924_copy.jpg”]

In februari heb ik, uiteraard veel te laat,  narcis- en tulpenbollen in bakken gestopt. De narcissen en tulpen zijn al lang uitgebloeid en verdwenen. Tegelijkertijd heb ik ook de bolletjes van de allium in een bak gedaan. Ik heb even op het punt gestaan de bak leeg te gooien om er iets anders in te doen, maar op dat moment ontdekte ik kleine groene puntjes tussen het zand.

Daarna stonden er lange tijd dunne groene bladeren in de bak. En weer dacht ik dat het niets zou worden. Op mijn oude adres heb ik jaren lang groene sprieten in de voortuin gehad. Elk voorjaar weer. De moeizame poging van bloembollen die ik er ooit in de grond stopte en waar ik mij niet meer van kon herinneren wat het ook maar weer waren.

Het is maar goed dat ik, ondanks de vele keren dat ik het wilde doen, de bloembak niet heb leeggegooid. Nu bloeien alle allium-bolletjes met elk een klein toefje roze bloemetjes. Na de bloei zal ik ze maar eens ergens in de tuin planten. Ze hebben hun groeikracht wel bewezen.

3 gedachten over “3 Juni, ochtend

  1. schattig, maar hoe groot (klein) zijn ze in werkelijkheid?
    op de vroege vogelssite stond ook een distelvlinder, maar ik vind de jouwe mooier!

  2. Als ik dit zo lees zal het mij benieuwen hoe het met de zondagplanten gaat…..
    overigens hoe gaat het met de zondagfoto`s.??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.