Ochtend

7 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/kogelbloem.jpg”]

Vorige week ben ik met Ina op stap geweest naar het Bargerveen. In de tijd daarvoor heeft ze voor mij her en der planten voor mijn tuin verzameld, alleen blauwe en witte, zoals mijn opdracht luidde. Maar ergens was er iets fout gegaan, tussen al het groen in de kist die ze klaar had staan, stond 1 knal oranje/gele bloem.

Ik dacht even dat ze een verregaande vorm van kleurenblindheid had maar het bleek om een vergissing te gaan. Ergens in het land kijkt nu iemand met verwondering naar de blauwe monnikskap waarbij ze verwacht had een oranje kogelbloem te zien.  Nou ja, dan maar een toefje oranje in mijn tuin. En nog een fotogenieke bloem ook. Dankjewel Ina!

Voor de geinteresseerden: de officiele naam van de bloem is trollius chinensis

6 gedachten over “7 Juni, ochtend

  1. 🙂 Knalt wel lekker van het scherm. Ik word er helemaal vrolijk van 🙂 🙂

  2. Nou, het is wel een juweeltje hoor! Wat heb jij tegen warme kleuren? Ik denk dat Ina jou een beetje van je geel/rood fobie wilde af helpen! 🙂

  3. leuke, mooi bloem!
    het thema van de vroege vogelfotowedstrijd voor deze maand is “ruimte”; daar heb jij ook genoeg mogeijkheden voor met die foto’s van de laatst dagen!! je zou wat vaker moeten insturen (ik neem tenminste aan dat je dat niet doet!
    grrrroetjesss!

  4. een prachtbloem! Ik ben bezig met een gele tuin, dus………. :mrgreen:

  5. Door het geeloranje wordt het blauw en paars ernaast intenser!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.