7 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/kogelbloem.jpg”]

Vorige week ben ik met Ina op stap geweest naar het Bargerveen. In de tijd daarvoor heeft ze voor mij her en der planten voor mijn tuin verzameld, alleen blauwe en witte, zoals mijn opdracht luidde. Maar ergens was er iets fout gegaan, tussen al het groen in de kist die ze klaar had staan, stond 1 knal oranje/gele bloem.

Ik dacht even dat ze een verregaande vorm van kleurenblindheid had maar het bleek om een vergissing te gaan. Ergens in het land kijkt nu iemand met verwondering naar de blauwe monnikskap waarbij ze verwacht had een oranje kogelbloem te zien.  Nou ja, dan maar een toefje oranje in mijn tuin. En nog een fotogenieke bloem ook. Dankjewel Ina!

Voor de geinteresseerden: de officiele naam van de bloem is trollius chinensis

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “7 Juni, ochtend”

 1. Rob avatar
  Rob

  🙂 Knalt wel lekker van het scherm. Ik word er helemaal vrolijk van 🙂 🙂

 2. Margo avatar

  Nou, het is wel een juweeltje hoor! Wat heb jij tegen warme kleuren? Ik denk dat Ina jou een beetje van je geel/rood fobie wilde af helpen! 🙂

 3. sheila avatar
  sheila

  leuke, mooi bloem!
  het thema van de vroege vogelfotowedstrijd voor deze maand is “ruimte”; daar heb jij ook genoeg mogeijkheden voor met die foto’s van de laatst dagen!! je zou wat vaker moeten insturen (ik neem tenminste aan dat je dat niet doet!
  grrrroetjesss!

 4. st@@rtje avatar
  st@@rtje

  een prachtbloem! Ik ben bezig met een gele tuin, dus………. :mrgreen:

 5. Ina avatar

  Niks mis met wat oranje dacht ik zo 😉

 6. maria avatar
  maria

  Door het geeloranje wordt het blauw en paars ernaast intenser!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *