9 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/nieuwblad.jpg”]

Begin mei vielen mij een paar struiken langs het fietspad op doordat ze helemaal kaal en grijs waren. Kaalgevreten en ingesponnen door de rupsen van de stippelmot.

Toen ik gisteren naar huis fietste zag ik dat diezelfde struiken er niet meer zo grijs uitzagen. De rupsen waren verdwenen, de spinsels van de rupsen half vergaan en overal op de takken kwamen nieuwe blaadjes tevoorschijn. Nooit verwacht dat de struik zo’n rupsenaanval zou overleven.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “9 Juni, ochtend”

  1. Margo avatar

    Ja dat ziet er dan uit alsof er een atoombom is gevallen of zo. Zag laatst ook zo’n spookboom. In de krant een foto van een auto die helemaal ingepakt was. Ik las ook in de krant dat de bonen en struiken er weer helemaal bovenop komen. Ik vraag me trouwens af waar al die rupsjes heen gaan. Veranderen die in vlinders en vliegen ze weg? Ook begrijp ik níet hoe zo’n boom ingesponnen wordt. Door de rupsen, maar waar komen die dan ineens vandaan? Ik ga eens op zoek naar antwoorden!

  2. joekie avatar

    Zo raar met die rupsen. Ik stond zaterdagmorgen op de bus te wachten en op nog geen 5 meter van mij vandaan begon iemand van de eikenprocessierupsbestrijding met een wit ruimtepak en masker met zuurstofflessen een eikenboom te behandelen. De bus kwam gelukkig snel zodat ik niet in de giftige dampen hoefde te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *