Deze week heb ik mijn ringflitser binnen gekregen. Niet zo’n dure, maar een eenvoudige omdat ik niet verwacht er veel mee te fotograferen. Maar omdat ik later dit jaar naar Costa Rica op vakantie ga, en ik denk dat het aardig donker kan zijn in de jungle daar, wil ik er toch eentje hebben.

Er valt niets in te stellen op de flitser, ik zal het allemaal moeten regelen met de camera en dat wordt dus flink oefenen. Helemaal omdat ik geen enkele ervaring heb met flitsen.

Gisteravond heb ik daarom maar eens een testopstelling op de eettafel te maken: een statief waar ik een boterhamzakje gevuld met water aan heb opgehangen, een bak met water daar weer onder, een wit reflectievlak achter de bak (opgespannen schilderslinnen werkt prima), een statief voor de camera en een spelt om een gaatje in het zakje te prikken.

Door even een balpen op de plek te houden waar de druppels steeds neerkomen kun je de camera scherpstellen (zet hem daarna op handmatig scherpstellen)

En dan maar schieten, heel veel schieten.  En met een beetje geluk krijg je dan druppelfoto’s.


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel1.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel2.jpg”]