Ochtend

11 Juni, ochtend

Deze week heb ik mijn ringflitser binnen gekregen. Niet zo’n dure, maar een eenvoudige omdat ik niet verwacht er veel mee te fotograferen. Maar omdat ik later dit jaar naar Costa Rica op vakantie ga, en ik denk dat het aardig donker kan zijn in de jungle daar, wil ik er toch eentje hebben.

Er valt niets in te stellen op de flitser, ik zal het allemaal moeten regelen met de camera en dat wordt dus flink oefenen. Helemaal omdat ik geen enkele ervaring heb met flitsen.

Gisteravond heb ik daarom maar eens een testopstelling op de eettafel te maken: een statief waar ik een boterhamzakje gevuld met water aan heb opgehangen, een bak met water daar weer onder, een wit reflectievlak achter de bak (opgespannen schilderslinnen werkt prima), een statief voor de camera en een spelt om een gaatje in het zakje te prikken.

Door even een balpen op de plek te houden waar de druppels steeds neerkomen kun je de camera scherpstellen (zet hem daarna op handmatig scherpstellen)

En dan maar schieten, heel veel schieten.  En met een beetje geluk krijg je dan druppelfoto’s.


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel1.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/waterdruppel2.jpg”]

11 gedachten over “11 Juni, ochtend

  1. Beetje geluk??? Deze zijn al prachtig! Ben benieuwd hoe mooi ze dan nog worden als je gaat “oefenen” 😉

  2. Deze zijn goed gelukt , bij jou lukt alles volgens mij,
    het is wel leuk om dat allemaal uit te proberen , succes verder.

    Groetjes Hurmie

  3. Wat een geweldige foto’s.. ik zou zeggen, blijven oefenen.. (zodat wij nog meer van dit soort juweeltjes kunnen zien..) :mrgreen: :mrgreen:

  4. Geen idee. Mischien een probleempje met de site die de gravatars beheerst. Ze komen later denk ik wel weer terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.